Ζήστε χωρίς τσιγάροΜπορεί να θεωρείτε ότι σας έχουν μείνει λίγες απολαύσεις στη ζωή και μεταξύ αυτών είναι και το κάπνισμα, αλλά πιστέψτε αυτό: Το τσιγάρο δεν είναι απόλαυση και είναι καιρός να σταματήσετε να κάνετε πλούσιες τις καπνοβιομηχανίες, οι οποίες θησαυρίζουν εις βάρος σας. 


Κάνετε καθαρισμούς προσώπου, επιλέγετε κρέμες και προϊόντα περιποίησης για το δέρμα, αλλά αγνοείτε τον σημαντικότερο εχθρό για το δέρμα σας που είναι ο καπνός του τσιγάρου. Αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα και αυτό να διατηρηθεί όσο το δυνατό καλύτερα με το πέρασμα του χρόνου θα πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο, ενεργητικό και παθητικό. Κάθε τσιγάρο περιέχει 4.500 επιβλαβείς χημικές ουσίες οι οποίες γερνούν το σώμα, το πρόσωπο, τα δόντια και το δέρμα. Η πρόωρη γήρανση και το λεγόμενο προσωπείο του καπνιστή, είναι αποτελέσματα τα οποία είναι μόνιμα και πλήρης αναστροφή δεν είναι εφικτή, ακόμα και μετά τη διακοπή. 


Το κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη ή η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα αυξάνει την πιθανότητα επιπλοκών και τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού, επηρεάζει σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία των νεογνών, αυξάνει την πιθανότητα για αποκόλληση του πλακούντα και τη γέννηση νεογνών με μικρό βάρος. 


Τα οφέλη απ'τη διακοπή του καπνίσματος για τον οργανισμό είναι γνωστά. Γενικά, αν καταφέρετε να κόψετε το τσιγάρο πολύ απλά αυξάνονται οι πιθανότητες να ζήσετε περισσότερο και ταυτόχρονα μειώνονται οι πιθανότητες για έμφραγμα, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνο των πνευμόνων, καρκίνο του λάρυγγα, πνευμονοπάθεια, εμφύσημα. Αυτά όμως είναι γνωστά στα εκατομμύρια καπνιστών και παρ'όλα αυτά συνεχίζουν να δίνουν περιουσίες για να καταστρέφουν την υγεία τους. Ίσως για να καταφέρετε να κόψετε το κάπνισμα χρειάζεται να συγκεντρώσετε στο μυαλό σας τους λόγους που ΕΣΕΙΣ θεωρείτε ότι θα ενεργοποιήσουν περισσότερο τη θέλησή σας. 

 

Μπορείτε να βρείτε κάποιους παρακάτω;

 


Αν θέλετε να μείνετε έγκυος, κόβοντας το κάπνισμα αυτόματα αυξάνετε δραστικά το ποσοστό πιθνανότητας επίτευξης μιας εγκυμοσύνης.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο: www.infochildren.com  0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας