Χριστουγεννίατικο γεμιστό κοτόπουλο



Δεν είναι και λίγοι αυτοί που διαλέγουν για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι κοτόπουλο, αντί για γαλόπουλα.

Κοτόπουλο γεμιστό

Κοτόπουλο γεμιστό

Προσωπικά ανήκω και εγώ σε αυτήν κατηγορία. Όταν δεν έχεις πολλά άτομα στη οικογένεια είναι πραγματικά δύσκολο να φας μια γαλόπουλα.

Έτσι καταφεύγουμε στην λύση του κοτόπουλου. Και πιστέψτε με …δεν είναι κακό…

Λόγω των ημερών μπορούμε να το κάνουμε γεμιστό.
Θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

1 κοτόπουλο
3 φλ. τσαγιού ζωμός από το κοτόπουλο
1/2 κιλό συκωτάκια πουλιών
1/2 φλ. τσαγιού κουκουνάρι
12 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
2 φλ. τσαγιού ρύζι (προτιμήστε το μαύρο)
1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο …..αλάτι ….πιπέρι…ρίγανη….ξύσμα ενός λεμονιού

Πως το φτιάχνουμε?

Πλένουμε πολύ6 καλά το κοτόπουλο και το βράζουμε σε κατσαρόλα για 4-5 λεπτά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να πάει χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε τα
συκωτάκια που έχουμε ήδη ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε και μετά από
5΄σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι και 3 φλ.
τσαγιού ζωμό από το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρουφήξει το ζωμό και το ρύζι να είναι
σπυρωτό.
Ρίχνουμε στη γέμιση τα κάστανα χοντροκομένα και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο και το ράβουμε. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε
γάστρα και γύρω γύρω βάζουμε ότι περίσσεψε από τη γέμιση. Ρίχνουμε 1/2
φλ. τσαγιού κονιάκ. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε
στους 200οC για 40΄.
Χαμηλώνουμε στους 170οC και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα.

Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.
Πρόταση για σαλάτα: Πράσινη θρεπτική χειμωνιάτικη σαλάτα

 

Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα.

Τάσος Τριανταφύλλου
Email: TasosT@wellnest.gr
Twitter: tasos30fyllou

 

 

Herbalife Products
www.fit-4-all.gr/eshop

Τι να προσέξετε !!

Εάν είναι δυνατή η φώτια στον φούρνο σας για να μην σας καεί το κοτόπουλο από εξώ μείνει μέσα άψητο, σκεπάστε το με λαδόκολα και ξεσκεπάστε στο τέλος για να ξεροψηθεί.



4.5
Μέσος Όρος: 4.5 (2 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας