Χάλκη - Ταξίδι Πίσω στον Χρόνο !Θα χρειαστείτε

http://villaamalia.gr

 
Στα Δωδεκάνησα και μόλις λίγα χιλιόμετρα δυτικά της Ρόδου, βρίσκετε το πανέμορφο νησί της Χάλκης, που είναι επίσης γνωστό και ως «Κέντρο Ειρήνης και Φιλίας» . Έχει έκταση μόλις 28 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ένα μόνο χωριουδάκι ( Νημπόριο ) ,μερικά παραδοσιακά δρομάκια και καθόλου αυτοκίνητα ή μηχανάκια! Στο νησί της Χάλκης μπορείτε πραγματικά να ξεφύγετε από τους αδυσώπητους ρυθμούς της σύγχρονης αστικής ζωής να κάνετε ένα παραμυθένιο ταξίδι πίσω στον χρόνο και να απολαύσετε ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές.
 
Θα βρείτε πολλές μικρές και όμορφες παραλίες γύρω από το νησί της Χάλκης, μερικές είναι προσιτές με τα πόδια αλλά υπάρχουν και άλλες που είναι προσιτές μόνο με βάρκα. 
Κατά την επίσκεψη σας στο νησί της Χάλκης, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε μερικά από τα 360 ξωκλήσια, τα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου, και το “Χωριό”, που είναι η παλιά πρωτεύουσα του νησιού,και το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του κάστρου . Επίσης, αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τα μοναστήρια του Σταυρού, και Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη, καθώς  την Παναγία τη Μεγαλόχαρη, που έχει ένα αρχαίο ναό με τοιχογραφίες ανεκτίμητης αξίας.
Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα Πευκιάς, βρίσκονται μισή ώρα βόρεια του λιμανιού, εκεί βρισκόταν στο παρελθόν το ιερό του Απόλλωνα. Η κοιλάδα καταλήγει σε μια μικροσκοπική παραλία. Για να πάρετε μια γεύση από το αγροτικό παρελθόν του νησιού, επισκεφθείτε το Οροπέδιο Κοίλα. Οι λάτρεις της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, θα βρουν το Οροπέδιο Κοίλα πολύ ενδιαφέρον, αφού τα εγκαταλελειμμένα πλέον σπίτια των αγροτών που θα δείτε εδώ, γνωστά ως  Κύφες, είναι πολύ ασυνήθιστες κατασκευές, χαρακτηριστική των Δωδεκανήσων. Όσο βρίσκεστε στο Οροπέδιο Κοίλα θα νιώθετε πραγματικά ότι έχετε ταξιδέψει πίσω στον χρόνο!
Kyfes 
Αυτό το καλοκαίρι επιλέξετε να ξεφύγετε από τους εξαντλητικούς ρυθμούς της αστική ζωής και περάστε ένα παραμυθένιο καλοκαίρι στο πανέμορφο νησί Χάλκη ( Halki  ) . 

Τι να προσέξετε !!

http://villaamalia.gr/el/halki5
Μέσος Όρος: 5 (5 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας