Τί μπορεί να τρώει κάποιος που έχει δυσανεξία στη λακτόζη;



Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μία γενετική διαταραχή που παρατηρείται σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Τα άτομα που πάσχουν δεν μπορούν να πεψουν σωστά τα γαλακτοκομικά με αποτέλεσμα να έχουν ενοχλήσεις μετά την κατανάλωση τους όπως φούσκωμα, πόνος στην κοιλιά, κράμπες στην κοιλιά, διάρροια κλπ.

Επομένως τα άτομα αυτά πρέπει να κόψουν τελείως τα γαλακτοκομικά; Όχι

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι συνήθως πιο ανεκτά από τον οργανισμό (σε λογικές πάντα ποσότητες). Τέτοια είναι το γιαούρτι, τα επιδόρπια γιαουρτιού, τα τυρια και το κεφίρ.

Από την άλλη  κυκλοφορούν στην αγορά ειδικά γάλατα με λιγότερη λακτόζη (70% λιγότερη λακτόζη). 

Τέλος υπάρχουν προϊόντα από σόγια (γάλα σόγιας , τόφου), που δεν είναι γαλακτοκομικά αλλά η γεύση τους μοιάζει πολύ με  αυτά.

Διαβάστε περισστότερα για τη δυσανεξία στη λακτόζη στο ιστολόγιο Θέματα Διατροφής



4
Μέσος Όρος: 4 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας