Τί κάνω για την τριχόπτωσηΕίναι φυσιολογικό να πέφτουν 50 έως 100 τρίχες την ημέρα, που συνήθως γίνονται αντιληπτές επειδή μένουν πάνω στη χτένα ή στο νιπτήρα μετά το λούσιμο. Αυτές οι τρίχες ωστόσο αναπληρώνονται, καθώς στη θέση τους φυτρώνουν νέες. Όταν όμως ο ρυθμός ανανέωσής τους δεν είναι ανάλογος με την πτώση, μιλάμε για πρόβλημα τριχόπτωσης που οδηγεί σε αραίωση των μαλλιών. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές και καλό είναι να είμαστε ενημερωμένες για τα είδη της τριχόπτωσης ώστε να ξέρουμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

  • Ανδρογενής αλωπεκία

Είναι ο πιο κοινός τύπος τριχόπτωσης. Εμφανίζεται στο 75% των αντρών από 20 έως 50 χρόνων. Στις γυναίκες εμφανίζεται στο 25% μεταξύ 35 και 40 ετών, ενώ με την έναρξη της εμμηνόπαυσης το ποσοστό αυξάνει στο 60%. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι η αραίωση ξεκινάει συνήθως από την κορυφή της κεφαλής. Μετά την εξακρίβωση των ακριβών αιτίων της μπορεί να χορηγηθούν φάρμακα για τον περιορισμό της αλλά και για τη διέγερση της τριχοφυΐας, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις υπάρχει και η εναλλακτική της μεταμόσχευσης. Αν ωστόσο το πρόβλημα οφείλεται σε κληρονομικούς λόγους, η αναχαίτισή του με θεραπευτικές μεθόδους είναι παροδική και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αναστραφεί το τελικό αποτέλεσμα, που είναι η απώλεια των μαλλιών.

  • Γυροειδής αλωπεκία

Σε αυτή τη μορφή αλωπεκίας τα μαλλιά πέφτουν από ένα ή περισσότερα σημεία του τριχωτού της κεφαλής. Χαρακτηρίζεται δηλαδή από απώλεια τριχών κατά τόπους προσβάλλοντας οποιαδήποτε έντριχη περιοχή και οδηγώντας, σε κάποιες περιπτώσεις, σε ολική αλωπεκία

για περισσότερα .......Τριχόπτωση0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας