Ταξίδι: 10 συμβουλές για το ταξίδι σας στο εξωτερικόΤα τελευταία χρόνια τα ταξίδια στο εξωτερικό έχουν γίνει ακόμη πιο δημοφιλή για τους Έλληνες καθώς υπάρχουν πλέον στη χώρα μας φθηνές αεροπορικές εταιρείες αλλά και προσφορές για ολοκληρωμένα πακέτα. Είστε όμως σίγουροι οτι είστε προετοιμασμένοι σωστά για το ταξίδι σας? Διαβάστε 10 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε το ταξίδι σας ακόμα πιο εύκολο και χωρίς απρόοπτα.


1. Οργάνωση:
Το πρώτο και το πιο βασικό βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να οργανώσετε σωστά το ταξίδι σας. Συμβουλευτείτε έναν ταξιδιωτικό ή μια ιστοσελίδα για να βρείτε τα σημεία ενδιαφέροντος στην χώρα που θα επισκεφτείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε χρόνο αλλά και κόπο αφού θα ξέρετε από πριν που θέλετε να πάτε και πως.2. Πακετάρισμα:
Ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουν όλοι σε ένα ταξίδι είναι οτι τελικά παίρνουν πολλά παραπάνω πράγματα από όσα χρειάζονται. Αυτό θα δυσκολέψει τις μετακινήσεις αλλά θα έχετε και περιορισμό στα πράγματα που θα μπορείτε να αγοράσετε από την χώρα που θα πάτε. Προτιμήστε ένα σακίδιο πλάτης το οποίο θα σας δώσει τη δυνατότητα να μετακινήστε χωρίς να χρειάζεται να σέρνεται βαλίτσες.3. Νόμοι:
Πρέπει να μάθετε τους νόμους που ισχύουν στην χώρα που πρόκειται να πάτε. Για παράδειγμα σε πολλές χώρες απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ στο δρόμο και μπορεί να σας ζητηθεί να πληρώσετε πρόστιμο. 4. Κουλτούρα:
Βεβαιωθείτε οτι γνωρίζετε τα βασικά στοιχεία της κουλτούρας της χώρας. Μερικές χειρονομίες ή ο τρόπος ντυσίματος μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα και μπορεί κάποια θέματα να θεωρούνται ασεβή.5. Ταξιδιωτικά έγγραφα:
Βεβαιωθείτε οτι τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα είναι έγκυρα και μπορείτε να ταξιδέψετε με αυτά.6. Διαμονή:
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχετε κλείσει απο πριν τη διαμονή σας και να έχετε τη βεβαίωση κράτησης. Βεβαιωθείτε οτι γνωρίζετε πώς θα πάτε απο το αεροδρόμιο ή τον σταθμό στον τόπο διαμονής σας και οτι υπάρχουν μέσα την ώρα που θα φτάσετε.7. Γλώσσα:
Σίγουρα στις περισσότερες χώρες, σε άλλες πιο εύκολα και σε άλλες πιο δύσκολα, μπορείτε να συνεννοηθείτε στα αγγλικά. Παρ'όλα αυτά είναι αρκετά χρήσιμο να έχετε ένα λεξικό και να μάθετε κάποιες βασικές λέξεις. 8. Εμβολιασμό
ς: Για να επισκεφτείτε κάποιες χώρες πρέπει να έχετε λάβει τον απαραίτητο εμβολιασμό. Βεβαιωθείτε οτι το έχετε κάνει.9. Χάρτης:
Σε όλα τα αεροδρόμια υπάρχει ένα σημείο πληροφοριών ή ένα γραφείο τουρισμού. Είναι πάρα πολύ χρήσιμο να προμηθευτείτε έναν χάρτη ο οποίος θα σας διευκολύνει πάρα πολύ στις μετακινήσεις σας και συνήθως διατίθεται δωρεάν.10. Ασφάλεια:
Είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε την κατάσταση της χώρας που θα επισκεφτείτε. Επίσης, βεβαιωθείτε οτι η έχετε υγειονομική κάλυψη για το εξωτερικό.

Δείτε:

Ξενοδοχεία και δωμάτια στην Σκύρο 

Πληροφορίες για το νησί

 0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας