Τα πιό δημοφιλη συμπληρώματα διατροφήςALOE VERA: Προέρχεται από τα φύλλα του ομώνυμου φυτού. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και περιέχει επαρκείς ποσότητες καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου και σιδήρου. Θεωρείται ότι γιατρεύει τον πόνο, την αϋπνία τα έλκη και τα εγκαύματα. Ωστόσο μέχρι σήμερα καμία επιστημονική δράση δεν έχει αποδειχθεί από την κατανάλωση της. Οι χυμοί των φύλλων της είναι δυνατά καθαρτικά Μέχρι σήμερα καμία τοξική αντίδραση δεν έχει αναφερθεί. Πρέπει να δίνετε προσοχή στην κατανάλωση αφού ο ποιοτικός έλεγχος είναι υπό αμφισβήτηση. Σύμφωνα με τον "Food and Drug Administration" δεν πρόκειται για αποδεδειγμένα εργογόνο βοήθημα.

 

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ: Θεωρείται ότι γιατρεύει ασθένειες όπως η κολίτιδα, οι αναπνευστικές ασθένειες, προστατεύει από τη γήρανση και τη παχυσαρκία. Δεν υπάρχει καμία έρευνα που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς ενώ ως παρενέργειες συχνά αναφέρονται τα αλλεργικά εξανθήματα και η αλλεργική ρινίτιδα.

ΜΕΛΑΣΑ: Πρόκειται για υποπροϊόν του ζαχαροκάλαμου με δυνατό άρωμα και πολλά ιχνοστοιχεία. Αποτελεί καλή πηγή βιταμινών και σιδήρου. Έχει αντιοξειδωτική δράση και θεωρείται πολύ καλή στην καταπολέμηση του καρκίνου. Η δράση της όμως αποδεικνύεται μόνο ως καθαρτικό και ως καλή πηγή σιδήρου και ασβεστίου. Καμία έρευνα δεν υποστηρίζει την ευεργετική της δράση στην καταπολέμηση του καρκίνου.

ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ: Είναι ρίζα του ομώνυμου φυτού. Περιέχει πεπτίδια, στεροειδή και άλλα μη ταυτοποιημένα συστατικά που πιθανά να είναι υπεύθυνα για τη διεγερτική της δράση. Αποτελεί γενικό τονωτικό για προβλήματα δυσπεψίας και έλλειψη ενεργητικότητας. Ωστόσο, οι αναφορές αποτελεσματικότητας δεν είναι τεκμηριωμένες. Με δόσεις 3g. και μικρότερες έχουν αναφερθεί συμπτώματα υπέρτασης καθώς και νευρολογικά συμπτώματα (νευρικότητα και κατάθλιψη). «Η βιομηχανία του τζινσενγκ βασίζεται στο φυτό Panax ginseng της Βόρειας Αμερικής . Πιθανότατα το αυθεντικό φυτό να μην έχει τις ίδιες ιδιότητες.»
ΜΕΛΙ: Είναι γλυκόζη και φρουκτόζη σε διαλύματα 4-20% με μικρά ποσοστά οργανικών οξέων και ιχνοστοιχείων. Είναι πιο γλυκό από τη σουκρόζη με αποτέλεσμα να καταναλώνεται σε μικρότερες ποσότητες . Η ενέργεια που προσφέρει είναι αντίστοιχη της ζάχαρης. Έχει τη φήμη του ιατρικού τροφίμου ενώ οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να δίνετε προσοχή στην ποιότητα του.

ΙΝΟΣΙΝΗ: Είναι αλκοόλ από φυτά και θεωρείται ότι αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή. Επιπλέον υποστηρίζεται ότι σε μεγάλες ποσότητες χρησιμοποιείται για να καλύψει τη κατανάλωση στεροειδών.

ΛΕΚΙΘΙΝΗ: Συντίθεται στον οργανισμό, αλλά προσλαμβάνεται και με πολλά τρόφιμα. Η λεκιθίνη της αγοράς προέρχεται κυρίως από σόγια. Σε πολλά τρόφιμα προστίθεται κυρίως σαν σταθεροποιητής (σάλτσες, σοκολάτες, κατεψυγμένα γλυκά). Υποστηρίζεται ότι προλαμβάνει και θεραπεύει την αρθρίτιδα, τις πέτρες στα νεφρά, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τις νευρικές διαταραχές και τα δερματολογικά προβλήματα. Επιπλέον υποστηρίζεται ότι μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων. Τέτοιου είδους ισχυρισμοί δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά για τη δράση της. Αντίθετα, έχει αποδειχθεί ότι σε μεγάλες δόσεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως γαστρεντερικές διαταραχές, ανορεξία και εφίδρωση.
ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ: Πρόκειται για υποπροϊόν της παραγωγής μπύρας και κυκλοφορεί σε ξηρή μορφή. Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία.

ΣΚΟΡΔΟ: Κυκλοφορεί σε κάψουλες, σιρόπι και λάδι. Συνήθως προτείνεται για εξωτερική χρήση σε αρθρίτιδα. Όσον αφορά στη δράση του σε μορφή κάψουλας υπάρχουν ισχυρισμοί για πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνου και γήρατος. Στην πραγματικότητα έχει ελαφρά υπογλυκαιμική δράση, ενώ έρευνες σε πειραματόζωα έδειξαν ότι μειώνει τη χοληστερίνη και έχει αντιθρομβωτική και αντικαρκινική δράση. Βέβαια, όπου βρέθηκαν θετικά αποτελέσματα χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλες δόσεις σαν φάρμακο και όχι σαν τρόφιμο.

Ω-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ: Είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια. Επιδρούν θετικά στα λιπίδια του αίματος. Αυξάνουν τη μυϊκή μάζα (διεγείρουν την έκκριση της αυξητικής ορμόνης),αυξάνουν την αντοχή σε αερόβια άσκηση και ασκούν καρδιοπροστατευτική δράση. Χρειάζεται έλεγχος της δοσολογίας γιατί τα μακροχρόνια αποτελέσματα της υψηλής πρόσληψης δεν είναι ακόμη γνωστά.5
Μέσος Όρος: 5 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα


επίσης

το προβελεν είναι επίσης πολύ καλό και με κλινικά δοκιμασμένη σύσταση. μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ πέρα: http://www.youtube.com/watch?v=zZJp4vPJ-ps

βασίζεται στο γανόδερμα, και άλλα 100 % φυσικά συστατικά με αποδεδειγμένη δράση κατά της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας !

Συμπληρώματα διατροφής

Έχει μεγάλη σημασία, όταν κάποιος αποφασίζει να χρησιμοποιήσει επιλεγμένα συμπληρώματα διατροφής, να φροντίζει να επιλέγει αυτά που περιέχουν φυσικές ουσίες και είναι ακίνδυνα για τον οργανισμό μας.

Νέα σελίδα με

Νέα σελίδα με νέα από τον χώρο της αρθρίτιδας
http://arthritikanea.wordpress.com/    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας