Τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής και η προσφορά τους σε βιταμίνες!Φυσικά συμπληρώματα διατροφής είναι τα συστατικά τα οποία χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους ώστε να λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορεί να στερούνται από τη καθημερινή τους διατροφή. Τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής είναι προϊόντα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο ώστε να του παρέχουν συμπυκνωμένη ποσότητα από θρεπτικά συστατικά όπως είναι οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά τα οποία είναι συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για τη βιωσιμότητα του ανθρώπου. Κύριο γνώρισμά τους είναι ότι προέρχονται από φρούτα, λαχανικά, φυτά τα οποία εδώ και χιλιάδες χρόνια έχουν αναγνωριστεί για τα θετικά τους αποτελέσματα από όλους τους λαούς που τα έχουν χρησιμοποιήσει. Το βασικό γνώρισμά τους είναι ότι είχαν μια πλειάδα χρήσεων για ένα ευρύ φάσμα δράσεων. Μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες μορφές και με διάφορους τρόπος προσφέροντας έτσι όλα τους τα θρεπτικά συστατικά. Αυτά τα συστατικά μετατράπηκαν μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογία σε φυσικά συμπληρώματα διατροφής που έχουν πολύ ευκολότερη χρήση και πιο ενισχυμένη δράση. Τα περισσότερα από τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής περιέχουν μεγάλες ποσότητες από θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορεί να προσφερθούν όλα μαζί σε μία κάψουλα. Κύριο γνώρισμα των συμπληρωμάτων είναι οι βιταμίνες τους, καθώς μέσα σε αυτά μπορούν να υπάρχουν όλες τους.

Οι βιταμίνες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες αυτές των υδατοδιαλυτών και των λιποδιαλυτών. Κάθε μια από τις δύο αυτές ομάδες διαθέτει τα δικά της ξεχωριστά συστατικά. Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες είναι αυτές που δεν συγκρατούνται από τον οργανισμό και χρειάζεται η συνεχής ανανέωσή τους καθώς η επιπλέον ποσότητά τους αποβάλλεται μέσω των ούρων. Η άλλη κατηγορία βιταμινών είναι οι λιποδιαλυτές οι οποίες μπορεί να αποθηκευτούν στον οργανισμό και χρησιμοποιούνται όταν αυτός τις έχει ανάγκη και εξαρτώνται από διατροφικά λίπη και για τη διατήρησή τους και για τη μεταφορά τους, ενώ η απορρόφησή τους πραγματοποιείται από το γαστρικό σωλήνα. Γενικότερα οι βιταμίνες είναι μια ομάδα θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της βιωσιμότητας του οργανισμού. Είναι σημαντικό κάποιος να γνωρίζει ότι οι βιταμίνες θα πρέπει να λαμβάνονται μέσω της διατροφής καθώς οι περισσότερες από αυτές δεν μπορούν να συντεθούν με κάποιο άλλο μέσω πέραν από τη διατροφή. Επιπλέον τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να εφοδιάσουν τον οργανισμό με σειρά από μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για να διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα τα ήδη υπάρχοντα στον ανθρώπινο οργανισμό. Ενώ είναι σημαντικές πηγές λιπαρών οξέων τα οποία μπορούν να ληφθούν είτε μέσω της διατροφής είτε μέσω των συμπληρωμάτων διατροφής. Όλα αυτά τα στοιχεία εμφανίζουν τη σημαντικότητα των φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής για τον οργανισμό και τη διατήρηση της καλής του λειτουργίας, της ευεξίας και της ενέργειάς του.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα συμπληρώματα διατροφής είναι προϊόντα τα οποία δεν θα πρέπει να αντικαθιστούν κανένα γεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχουν σχεδιαστεί ώστε να χρησιμοποιούνται παράλληλα με μια ισορροπημένη διατροφή, ώστε να καλύπτουν τα κενά που δημιουργούνται από αυτή και όχι για να καλύπτουν ολόκληρα γεύματα. Ταυτόχρονα προσοχή θα πρέπει να δίνεται και στο τρόπο λήψης τους, με σκοπό να αποφεύγεται η υπερκατανάλωση καθώς έτσι μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας