Τα αξεσουάρ του καπνιστή.Ο Ηρόδοτος περιγράφει τους Σκύθες να εισπνέουν καπνό από ξερά φύλλα σε καπνοσύριγγα, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι οι Κέλτες χρησιμοποιούσαν σιδερένιες ή πήλινες πίπες πολύ πριν τον ερχομό του καπνού στην Ευρώπη. Οι Ινδιάνοι της Αμερικής χρησιμοποιούσαν τις πίπες τους σε θρησκευτικές και σε επίσημες τελετές. Η καπνοσύριγγα ήρθε στην Ευρώπη το 1586 από τον σερ Ουόλτερ Ράλεϊ.


Οι πρώτες ευρωπαϊκές πίπες ήταν έως τα τέλη του 18ου αιώνα φτιαγμένες από πηλό, πορσελάνη, ασήμι, οστρακίτη (περίτεχνες, πραγματικά καλλιτεχνήματα) και μεγάλες.
Μια καλή πίπα είναι κατασκευασμένη από ξύλο απόλυτα συμπαγές, με καθαρά νερά, αν και όχι απαραίτητα ίσια, χωρίς ρωγμές, χοντρούς ρόζους ή τρύπες από ζωύφια. Μια πίπα με άψογο ξύλο, με τη σωστή χρήση και μεταχείριση, έχει μπροστά της περισσότερο από μισό αιώνα ζωής, ενώ όσο περισσότερο παλιώνει, τόσο καλύτερα καπνίζει!


Κάτι που θα πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι μία ή δύο πίπες δεν είναι αρκετές και μπορείτε να τις βρείτε εύκολα στα καταστήματα με είδη καπνιστού . Η χρήση πολλών δίνει το χρόνο στις πίπες να ξεκουραστούν, να στεγνώσουν. Μια κουρασμένη πίπα θα κάνει κακό και πικρό κάπνισμα. Οι έμπειροι καπνιστές καταλαβαίνουν αμέσως πότε μια πίπα τους είναι κουρασμένη και μια τέτοια πίπα χρειάζεται επαναγλύκανση και χρόνο να επανέλθει. Όσο περισσότερες πίπες διαθέτετε, τόσο το καλύτερο.


Το πούρο είναι συνδεδεμένο, στην Ελλάδα και όχι μόνο, με την ευμάρεια και την ευζωία. Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι συνδεδεμένο μόνο με την ευζωία, καθώς πρόκειται για ένα προϊόν "ταπεινό", το οποίο ήταν γνωστό στους ιθαγενείς της Αμερικής και των Ανατολικών Ινδιών πολύ πριν την άφιξη του Κολόμβου τον 15ο αιώνα.
Όταν ο Κολόμβος το 1492 έφτασε στις Δυτικές Ινδίες, ανακάλυψε ότι οι ιθαγενείς κάπνιζαν πούρα φτιαγμένα από ένα μείγμα τοπικών καπνών και βοτάνων. Οι Ισπανοί έμελλε να γίνουν και οι πρώτοι έμποροι πούρων.


Το πούρο στην Ευρώπη διαδόθηκε ευρέως τον 18ο αιώνα, όταν άρχισε η μαζική παραγωγή του. Τα πούρα, στη μορφή που τα ξέρουμε σήμερα, παρασκευάστηκαν για πρώτη φορά στην Ισπανία στις αρχές του 18ου αιώνα με καπνό από την Κούβα. Η μαζική παραγωγή τους ξεκίνησε στη Βρετανία το 1820 και το 1821 το αγγλικό κοινοβούλιο αποφάσισε να θέσει κανόνες για τον έλεγχο της παραγωγής τους.
Οι Αμερικανοί υιοθέτησαν τα πούρα κατευθείαν από την Κούβα, η οποία είχε μεγάλη και φημισμένη παραγωγή καπνού.


Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η φύλαξη του πούρου. Ο κλιματισμός και η υπερβολική ζέστη είναι ο χειρότερος εχθρός των πούρων. Έτσι θα πρέπει να φυλάσσονται σε σταθερή και μέτρια θερμοκρασία. Καλό είναι, επίσης, να μην έχουν στεγνώσει καλά και να τοποθετούνται σε χώρους που αερίζονται, με σχετική υγρασία.5
Μέσος Όρος: 5 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας