Συγκέντρωσε τις δυνάμεις σου!Θα χρειαστείτε

Μια πολυθρόνα

Ένα στυλό και ένα σημειωματάριο  

Ένας από τους λόγους που λίγοι από εμάς καταφέρνουμε σημαντικά πράγματαστην ζωή μας είναι το γεγονός ότι δεν συγκεντρωνόμαστε στο τι μπορούμε ναείμαστε καλοί και να επενδύσουμε σε αυτό έτσι ώστε να γίνουμε ... καλύτεροι!

Τσαλαβουτάμε στην ζωή μας πασαλείβοντας από εδώ και από εκεί χωρίς να γινόμαστεκαλοί πουθενά. Στόχος μας πρέπει να είναι να επικεντρωθούμε στο να γίνουμε πολύκαλοί σε κάτι ή κάποιους τομείς της ζωής. Καλά τα λες αλλά πως γίνεται αυτό;

Αυτό είναι εύκολο αλλά είναι χρονοβόρο και θέλει και τη δική σου προσπάθεια!Δεν θα γίνει μόνο του, ούτε θα το κάνει κάποιος άλλος για σένα!

Θέσε ένα ΣΤΟΧΟ!

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να θέσεις έστω έναν στόχο - τομέα στονοποίο θέλεις να γίνεις καλύτερος.
Πάρε ένα μπλοκάκι και γράψε σε ποιόν τομέα θέλεις να γίνεις καλύτερος π.χ. στηνδιαχείριση των οικονομικών μου (επίκαιρο!!!)
Απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις (γραπτώς):
- Που βρίσκομαι τώρα σε αυτόν τον τομέα;
- Που χρειάζεται να βελτιωθώ;
- Τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να βάλω σε τάξη π.χ. τα οικονομικά μου;
- Ποιος μπορεί να με βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα;
- Πως μπορώ να ενημερωθώ καλύτερα πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα;
- Ποιο πρέπει να είναι το πλάνο ενεργειών μου από εδώ και πέρα;
Και άλλες τέτοιου είδους ερωτήσεις οι οποίες δεν θα ξεκινάνε με το"Γιατί" διότι αυτή η ερώτηση δεν θα σου δώσει κανένα απτό αποτέλεσμααλλά μόνο θα φλυαρείς με τον εαυτό σου!

Ο στόχος σας πρέπει να είναι καλοσχηματισμένος και συγκεκριμένος για να έχεις αποτέλεσμα.Για παράδειγμα, "Τι θα κάνω με τα οικονομικά μου;" είναι μια γενικήερώτηση που δεν σε βγάζει πουθενά, ενώ η ερώτηση "Ποιο ποσό μπορώ ναεξοικονομήσω μέσα στους επόμενους 6 μήνες για να μπορέσω να αποπληρώσω το μισόδάνειο μου, φέτος;" είναι μια πιο συγκεκριμένη ερώτηση η οποία θα δώσεικαι συγκεκριμένο αποτέλεσμα αλλά και συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουνγια να φτάσεις στον στόχο σου.

Ένα άλλο σημαντικό σκέλος είναι να είναι ο στόχος σου θετικά διατυπωμένοςγια να μπορεί να σου δίνεικαι την αίσθηση ότι είναι υλοποιήσιμος. Αν είσαι αρνητικά προσκείμενος στονστόχο σου δεν πρόκειται ποτέ να τον υλοποιήσεις διότι δεν θα σε"τραβάει".

Δες ποιος μπορεί να σε βοηθήσειστην υλοποίηση του στόχου σου. Που μπορείς να στραφείς για να ζητήσεις  βοήθεια; Οι πηγές μπορεί να είναι άπειρες π.χ. οιγονείς σου, οι φίλοι σου, οι συνάδελφοι σου, κάποια εξειδικευμένα βιβλία, έναςσύμβουλος, ο λογιστής σου, το διαδίκτυο κλπ.

Τι να προσέξετε !!ΤεχνικήΥλοποίησης Στόχων

Κάθισεσε ένα αναπαυτικό μέρος (καλό θα είναι να μην είναι το κρεβάτι σου γιατί μπορείνα αποκοιμηθείς ...πάλι) όπως μια καρέκλα ή πολυθρόνα. Χαλάρωσε και άρχισε αργάνα μετράς από το 10 μέχρι το 1 αντίστροφα. Σε κάθε αριθμό που θα λες θαχαλαρώνεις ακόμα πιο βαθιά νου και σώμα...

Μέσα στο νου σου βλέπεις ότι έχειςξεκινήσει την υλοποίηση του στόχου σου, βλέπεις κάποιους ανθρώπους να σουδίνουν συμβουλές ή να σου συστήνουν κάποιον που ξέρει να σε βοηθήσει. Πηγαίνειςσε ένα βιβλιοπωλείο και αγοράζεις όλα τα εξειδικευμένα βιβλία που θα σεβοηθήσουν να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις για να υλοποιήσεις το στόχο σου.

Μέσα στο νου σου βλέπεις ότι καθώς περνάειο καιρός γίνεσαι όλο και καλύτερος στον συγκεκριμένο τομέα με τον οποίοασχολείσαι και ακούς τους γύρω σου να σου ζητάνε βοήθεια ή να σε επαινούν γιαότι έχεις πετύχει, νιώθει σίγουρος για τον εαυτό σου και για το τι πρέπει νακάνεις κάθε στιγμή, βλέπεις στην καθημερινότητα σου να ενεργείς σωστά και όλανα πηγαίνουν όπως τα θες.

Πίστεψε ότι το έχειςπετύχει και λειτούργησε "σαν να.." έχεις φτάσει στον στόχο σου. Αυτήη σιγουριά θα σε φτάσει εκεί που θέλεις ακολουθώντας το πλάνο σου.

Καλή επιτυχία

 5
Μέσος Όρος: 5 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας