Προσούτο με τυρί στον φούρνο



Θα χρειαστείτε

Ένα μεγάλο κομμάτι τυρί (λαδοτύρι Μυτιλήνης ή όποιο άλλο θέλετε)

Φέτες προσούτο (αρκετές να καλύψουνε σε δύο στρώσεις το τυρί)

Χοντρό Πιπέρι

Θυμάρι

Ελαιόλαδο

Ένα πολύ ωραίο και εντυπωσιακό ορεκτικό για το τραπέζι σας είναι το προσούτο με τυρί φούρνου.

Η διαδικασία παρασκευής κρατάει ελάχιστα λεπτά και μπορεί να το κάνει ο καθένας. 

Για τυρί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κίτρινο τυρί που λιώνει στον φούρνο αλλά κατά την γνώμη μου προτιμήστε κάποιο Έλληνικό ή Ιταλικό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το φτιάξαμε με λαδοτύρι Μυτιλήνης. 

Καθαρίστε το τυρί απο το κερί ή το πλαστικό προστατευτικό. Κρατήστε όλο το κομμάτι τυρί όπως είναι.  Εάν το κεφάλι έχει μεγάλο πάχος (πάνω απο 5 εκατοστά) θα το ψήσετε πιο αργά για να λίωσει.

Ανοίξτε τις φέτες προσούτο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει αρκετές για να καλύψουνε το τυρί. Πάρτε λίγες παραπάνω για να είστε σίγουροι και αυτές που θα περισσέψουν τηγανίστε τις ελαφρώς και ρίξτε τις σε μια πράσινη σαλάτα. 

Απλώστε τις φέτες, και ρίξτε χοντρό πιπέρι, θυμάρι και αλείψτε τις με ελαιόλαδο. 

Πάρτε μία μία τις φέτες και τυλίψτε το τυρί. Το ελαιόλαδο κάνει τις φέτες να κολλάνε πάνω του.

Τυλίξτε όλο το τυρί ώστε να μην μείνει καμμία ακάλυπτη περιοχή του. Εάν δυσκολέυεστε να τις κρατήσετε πάνω στο τυρί χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα. 

Βάλτε το σε ένα ταψάκι (χωρίς λάδι) και βάλτε στον φούρνο στην μέση. Ψήστε αργά σε μέτρια θερμοκρασία ώστε να λιώσει το τυρί. Το προσούτο θα σκληρύνει και θα κρατήσει το σχήμα του. 

Μόλις βεβαιωθείτε ότι έλιωσε το τυρί, βάλτε λίγο στο γκριλ για να ξεροψήσετε το προσούτο και γυρίστε το προσεκτικά και απο τις δυο μεριές. 

Αφού ξεροψηθεί και το προσούτο είστε έτοιμοι. 

Σερβίρετε το ζεστό, και απολαύστε το κόψιμο του καθώς το λιωμένο τυρί θα ρέει ενώ θα το κόβετε ακούγώντας τον ήχο του ξεροψημένου προσούτο που σπάει. 

Πανδιασία γεύσης, όψης, μυρωδιάς και ήχου.....

 

 

 

 

Τι να προσέξετε !!

Εάν δεν είστε σίγουροι για το ψήσιμο δοκιμάστε αρχικά με ένα μικρό κομμάτι τυρί (200 γρ)



4.3
Μέσος Όρος: 4.3 (3 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας