Πράσινο τσάι,ένα ισχυρό αντι-οξειδωτικό ρόφημαΤα αντιοξειδωτικά μας προστατεύουν από τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες ,ειδικά από το οξυγόνο απλής διεγερμένης κατάστασης . Απαντώνται σε αφθονία στα φρούτα ,τα λαχανικά και τα δημητριακά και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι μας σε μια σειρά από παθολογικές και εκφυλιστικές καταστάσεις .
Προβαίνουν σε εξουδετέρωση  της  καταστροφικής  δράσης   των  ελεύθερων ριζών ,αφού έχουν την ιδιότητα να προκαλούν τη σταθεροποιήση τους ..
Έτσι οι ελεύθερες  ρίζες αδυνατούν  να  επιδίδονται στη διαδικασία της κλοπής των ηλεκτρονίων . Τα αντί-οξειδωτικά δεν προσφέρουν προστασία  μόνο στο σώμα από την  επίδραση των ελεύθερων ριζών ,αλλά  έχουν την ιδιότητα να αλληλοπροστατεύονται και μεταξύ τους από την οξείδωση και τη φθορά .
Οι πολυφαινόλες είναι ισχυρά αντί-οξειδωτικά  και συναντώνται στο πράσινο τσάι ,το σκόρδο ,τα φρούτα ,τις πατάτες και ορισμένους ξηρούς καρπούς . 
Οι πολυφαινόλες  υποδιαιρούνται σε πολλούς τύπους  όπως  για παράδειγμα το καφεικό οξύ ,το χλωρογενικό οξύ και ελλαγικό οξύ . Ωστόσο οι κατεχίνες ,οι πολυφαινόλες  που περιλαμβάνονται  μόνο στο πράσινο τσάι , είναι αυτές  με τη πιο ισχυρή αντί-οξειδωτική  δραστικότητα  . Επιπλέον το πράσινο τσάι ,όπως και όλα τα πράσινα φυλλώδη φυτά περιέχουν επιπρόσθετα  βιταμίνη A ,E και C .
H βιταμίνη Α απαντάνται στα φυτά με τη μορφή της βήτα-καροτίνης . Προστατεύει  τις βλενογόνες μεμβράνες της στοματικής κοιλότητας ,της μύτης ,του οισοφάγου  και των πνευμόνων ,που αποτελούν τη πρώτη γραμμή άμυνας απένταντι στους επικίνδυνους μικρο-οργανισμούς.
Η βιταμίνη  C είναι γνωστή για την ιδιότητα της να καταπολεμά τις βακτηριακές λοιμώξεις .
Επιπλέον προλαμβάνει την οξείδωση της βιταμίνης Α  και Ε  καθώς και κάποιων βιταμινών του συμπλεγματος B ,ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα τους . Η Βιταμίνη  Ε προλαμβάνει την οξείδωση και τη καταστροφή  των λιπών , της βιταμίνης A και Ε ,καθώς και του σεληνίου  με παράλληλη προστασία των κυτταρικών μεμβρανών από την υπέρ-οξείδωση των λιπιδίων .
Πράσινο τσάι  και χοληστερίνη .
Οι επιστήμονες πιστεύουν  ότι τα λίπη και η χοληστερόλη του αίματος (ειδικά η LDL ) ,μπορούν να προκαλέσουν τέτοιου είδους φθορές  ,δηλαδή αλλοιώσεις  στα αρτηριακά τοιχώματα πυροδοτώντας  το σχηματισμό αθηρωματικών πλακών και την επακόλουθη δυσχέρεια στη κυκλοφορία του αίματος . Όταν δέχεται επίθεση από τις ελεύθερες ρίζες και οξειδώνεται ,η LDL ερεθίζει και τραυματίζει  τα αρτηριακά τοιχώματα . Επίσης η οξειδωμένη LDL  που περιφέρεται στο αίμα ,μπορεί να εναποτεθεί  σε μια περιοχή  που έχει υποστεί φθορά .
Είναι γνωστό ότι το πράσινο τσάι περιέχει ισχυρά αντί-οξειδωτικά  που προφυλλάσουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία ,ενισχύουν τη δράση των ηπατικών ενζύμων που εξουδετερώνουν τις τοξίνες  και αποτρέπουν την οξείδωση των λιπών και των ελαίων .Έρευνες που διεξήχθησαν στο πανεπιστήμιο Σκράντον της Πενσιλβάνια ,έδειξαν ότι το πράσινο και μαύρο τσάι ,που αποτελούν εξαίρετες πηγές αντί-οξειδωτικών , προλαμβάνουν 
αποτελεσματικά την οξείδωση της LDL  και την επακόλουθη συμφόρηση των αιμοφόρων αγγείων . Συνεπώς το πράσινο τσάι συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης ,προλαμβάνει τη συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων και εξουδετερώνει την επίδραση των ελεύθερων ριζών .. 
Γνωρίστε το  αντί-οξειδωτικό πράσινο τσάι της εταιρίας  και την ολοκληρωμένη διατροφική πρόταση  της herbalife.    

Τι να προσέξετε !!

Πρέπει να προσέξετε να μην προβείτε σε κατάχρηση ,γιατί μπορεί να προκληθεί νευρικότητα και αυπνία λόγω του ότι περιέχει κάποια μικρή ποσότητα από καφείνη .0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας