Πως Σκανάρω Τον Υπολογιστη μου Για Ιούς Ακόμα Καί Χωρίς AntivirusΘα χρειαστείτε

Σύνδεση στο Internet,

Σχεδόν κάθε εταιρεία που βγάζει κάποιο Antivirus, στο site της παρέχει μία μηχανή για On Line Scan για ιούς. Αυτό έχει τα εξής θετικά:

1ον: Αν για κάποιο λόγο πιστεύουμε ότι το PC μας έχει ιό αλλά το Antivirus που έχουμε δεν βρήσκει τίποτα τότε πιθάνον να βρεί κάποιο άλλο ( Όλα τα προγράμματα δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά σε όλες τις περιπτόσεις ). Έτσι πηγένοντας στην σελίδα ενός άλλου antivirus παίρνουμε και μία δεύτερη <<γνώμη>>!

2ον:  Υπάρχει περίπτοση να περάσει ιός στον υπολογιστή μας και στην συνέχεια κανένα πρόγραμμα που εγκαθιστούμε να μην μπορεί να τον δει! Αυτο συμβαίνει επειδή ο ιός εχεί προσβάλει σημαντίκα αρχεία συστήματος τα οποία χρησιμοποιεί και το antivirus. Ετσι ο ιός δεν αφήνει κανένα πρόγραμμα να τον εντοπίσει. Αν και αυτό θα μπορούσε να λυθεί με ένα Boot Scan,καλό θα ήταν να δοκιμάσουμε και ένα On Line Scan.Αν μάλιστα αυτο συνδιαστεί και με κάποιο πρόγραμμα σαν το gmer , το οποίο <<σκοτώνει>> όλα τα αρχεία συστήματος που τρέχουν στον υπολογιστή, το σκαναρισμα γίνεται πολύ αποδοτικό ( Το πως λειτουργεί το gmer θα το γράψω σε κάποιο άλλο άρθρο ).

 

Παρακάτω αναφέρω απλά κάποια από τα site που μπορείτε να δείτε:

Τι να προσέξετε !!

Κάποιες εταιρείες ( οχι όλες )θα σας ζητήσουν να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα προκειμένου να γίνει το Scan. αν και όλες οι εταιρείες του χώρου είναι αξιόπιστες βρείτε αυτή που θέλετε και κάντε εγκατάσταση σε ένα μόνο πρόγγραμα τη φορά!!!4
Μέσος Όρος: 4 (4 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας