Πως να υπολογίσετε την κατανάλωση του αυτοκινήτου σαςΣε όλα τα μοντέλα των αυτοκινήτων, οι κατασκευαστές δίνουν τις καταναλώσεις καυσίμων τους, αλλά τι συμβαίνει στην πράξη; Οι καταναλώσεις που μας παρουσιάζονται από τους κατασκευαστές, είναι ναι μεν αληθινές αλλά είναι μετρημένες με συγκεκριμένους κύκλους, οι οποίοι έχουν καθοριστεί από πρότυπα. Το πως όμως συμπεριφέρεται ένα αυτοκίνητο από άποψη κατανάλωσης στον εκάστοτε οδηγό είναι ένα θέμα τελείως υποκειμενικό. Έτσι λοιπόν, ο μόνος σίγουρος τρόπος για να βρείτε την κατανάλωση του αυτοκινήτου σας, είναι να την μετρήσετε... Για να το κάνετε αυτό:

  1. Φουλάρετε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας.
  2. Μηδενίστε τον μετρητή στο καντράν του κοντέρ σας (κάπου εκεί που μας δείχνει το πόσο τρέχουμε, έχει ένα μαύρο πραγματάκι... πατήστε το).
  3. Οδηγήστε για τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα.
  4. Ξαναγεμίστε το ρεζερβουάρ. Προσέξτε στην ένδειξη της αντλίας βενζίνης ή πετρελαίου τα λίτρα που αναγράφει... Την τιμή θα την προσέχατε θέλετε δεν θέλετε!
  5. Κάντε την απλή διαίρεση: (Λίτρα βενζίνης)/(Χιλιόμετρα που κάνατε/100)

Μόλις βρήκατε την κατανάλωση του αυτοκινήτου σας σε λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Τι να προσέξετε !!

Προσοχή, είναι φυσικό η κατανάλωση σε διαδρομές μέσα στην πόλη να διαφέρει από αυτές εκτός πόλεως. Το σωστότερο είναι να κάνουμε δύο μετρήσεις: μία με τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη και μία εκτός πόλεως.4.15
Μέσος Όρος: 4.2 (17 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας