Πώς να ξεκουράσετε τα ταλαιπωρημένα μάτια σαςΤα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας. Και όταν είμαστε κουρασμένοι ή ταλαιπωρημένοι, τότε αυτό φαίνεται αμέσως... στα μάτια μας. Να λοιπόν μερικές συμβουλές για το πως να τα ξεκουράσετε...

  1. Τρίψτε τα χέρια μεταξύ τους για να τα ζεστάνετε και ακουμπήστε τους αγκώνες στο τραπέζι ενώ βάζετε τα χέρια σας πάνω στα μάτια σας, με την άκρη της παλάμης στα μάγουλα.
  2. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και μετακινήστε τα χέρια σας ψηλότερα. Σιγά-σιγά, ασκήστε ελαφρά πίεση στο κάθε μάτι με την άκρη της παλάμης. Κρατήστε για λίγο τα μάτια σας και μετά αφήστε τα.
  3. Χρησιμοποιήστε τους αντίχειρες για ελαφρύ μασάζ στο μέτωπο. Αρχίστε από την περιοχή ανάμεσα στα μάτια και συνεχίστε προς τους κροτάφους. Επαναλάβετε και, χρησιμοποιώντας τα ακροδάχτυλα, ασκήστε ελαφρά πίεση στα ίδια σημεία.
  4. Μόλις τελειώσετε, ανοίξτε τα μάτια σας και πάρτε πολλές βαθιές, χαλαρωτικές ανάσες.

Πηγή: Περιοδικό Prevention

Τι να προσέξετε !!

Τα ερεθισμένα μάτια αποτελούν μια νέα ενόχληση. Έρευνες μαρτυρούν ότι πάνω από το 14% των ανθρώπων που πηγαίνουν σε οπτικό παραπονιούνται για προβλήματα στα μάτια που σχετίζονται με τη δουλειά στον υπολογιστή.3
Μέσος Όρος: 3 (9 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας