Πως να καθαρίζετε το σπίτι σας οικολογικά.Τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε συνήθως για τον καθαρισμό του σπιτιού μας, έχουν επώδυνες συνέπειες για το περιβάλλον. Υπάρχουν όμως «καθαρές» λύσεις με οικολογικές ευαισθησίες. Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν βιολογικά καθαριστικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικά πλυντηρίου, μαλακτικά, υγρό καθαρισμού για τα πιάτα κ.τ.λ. Τα προϊόντα αυτά πιστοποιούνται από ευρωπαϊκούς οργανισμούς όπως οι:CCPB, SOIL ASSOCIATION, ECOCERT,BDIH, ECOCONTROL, OKOTEST, AIABICEA. Αυτή είναι η μία οικολογική λύση.

Η δεύτερη είναι: ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ. Αν επιμένετε παραδοσιακά, καθαρίστε το σπίτι σας με:
ΑΛΑΤΙ: Βρέξτε την μπανιέρα ήτα μάρμαρα και τρίψτε τα με ένα σφουγγάρι στο οποίο έχετε απλώσει 2 κ.τ.σ. αλάτι για να ασπρίσουν.
ΞΙΔΙ: Το ξύδι έχει απολυμαντικές ιδιότητες, ενώ απομακρύνει και τις δυσάρεστες μυρωδιές. Σε 2 λίτρα νερό ρίξτε 1 ποτήρι του κρασιού, ξίδι και καθαρίστε το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας. Καθαρίστε τις αποχετεύσεις ρίχνοντάς τους 1 ποτήρι ξίδι στο οποίο έχετε διαλύσει 3-4 κ.τ.σ. μαγειρική σόδα. Στη λεκάνη της τουαλέτας ρίξτε ½ ποτήρι ξίδι διαλυμένο σε 2 ποτήρια νερό.
ΛΕΜΟΝΙ: Είναι απολυμαντικό όπως το ξίδι. Στύψτε 1 λεμόνι σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε το νεροχύτη. Διαλύστε το επίσης με λίγο νερό για να αφαιρέσετε σκουριές επίμονους λεκέδες από ασπρόρουχα.
ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: 2 κ.τ.σ. στο πλυντήριο ή στο χέρι, αρκούν για να λευκάνετε ασπρόρουχα, κουρτίνες κ.τ.λ.
ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ: Αφαιρεί δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα όπως λαδιές κ.α. Για το σφουγγάρισμα ρίξτε 2 κ.τ.σ. τριμμένο σαπούνι σε μισό κουβά νερό ή καθαρίστε το μπάνιο σας με 2-3 κ.τ.σ. σε βρεγμένο σφουγγάρι.  4.65
Μέσος Όρος: 4.7 (29 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας