Πως να κάνω μόνωση ταράτσαςΤα περισσότερα επαλειφόμενα μονωτικά υλικά μετά τη σκλήρυνσή τους δημιουργούν και αυτά μία μεμβράνη αλλά με πολύ μικρότερη συνοχή (με εξαίρεση τις ψεκαστές πολυουρίες και κάποια  πολυουρεθανικής βάσης υλικά, αλλά και από αυτά μόνο οι πολυουρίες μπορούν να αντέξουν πάνω σε αρμούς διακοπής εργασιών, χωρίς να ρηγματωθούν). Για τούτο σχεδόν όλα τα επαλειφόμενα  θα πρέπει να οπλίζονται αν χρησιμοποιούνται ως στεγανωτική στρώση. Αν μάλιστα οι κλίσεις που έχει η μόνωση ταράτσας δεν είναι επαρκείς και δημιουργούνται λιμνάζοντα ύδατα, τότε θα πρέπει να είναι ανθεκτικά και σε αυτά.
Η επιφάνεια αυτή αν και διαστρωμένη με πλακίδια είναι πλημμυρισμένη. Δείτε πως εκτονώνονται τα νερά που έχουν πλημμυρίσει τη μόνωση από τη ρωγμή του στηθαίου με την πλάκα οροφής. Τα πλακάκια δε θεωρούνται στεγανωτική στρώση όπως νομίζουν αρκετοί από το μη τεχνικό κόσμο. Στο εμπόριο διακινούνται και στεγανωτικά υλικά επαλειφόμενα ή ψεκαζόμενα τα οποία δε σχηματίζουν μεμβράνη μετά τον πολυμερισμό ή τη σκλήρυνσή τους αλλά είναι εμποτισμού.
Επαλειφόμενο στεγανωτικό υλικό που έχει παρακολουθήσει τη ρωγμή του υποστρώματός του, καθώς δεν προηγήθηκε η σφράγισή της ή ο οπλισμός του υλικού στο σημείο έστω αυτό. Η μέση αντίληψη του μη εξειδικευμένου κόσμου είναι πως ένα μωσαϊκό, ή μια πλακιδιοστρωμένη επιφάνεια είναι στεγανή. Τούτο δεν ισχύει. Οι στρώσεις αυτές θεωρούνται ως στρώσεις που επιτρέπουν βαριά χρήση της επιφανείας ή διακοσμητικές. Δεν είναι όμως στεγανωτικές. Οι αρμοί που σχηματίζονται μεταξύ της περιμέτρου και της στρώσης καθώς και οι μεταξύ των πλακιδίων ή πλακών διευρύνονται ή συστέλλονται αναλόγως των θερμοκρασιακών διαφορών. Αυτή την  μόνωση ταράτσας , μόνο υλικά που εμφανίζουν υψηλή συνοχή ή και ανεξαρτησία ή ημιανεξαρτησία από το υπόστρωμά τους, μπορούν να αντέξουν χωρίς να ρηγματωθούν.


1
Μέσος Όρος: 1 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας