Πως να κάνω μεξικάνικη σαλάτα με αβοκάντο



Θα χρειαστείτε

  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 200 γρ. φασόλια μαύρα σε κονσέρβα
  • 100 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • Χυμός από 1 μοσχολέμονο(λάιμ), σουρωμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Πιπερίτσα καυτερή σε σκόνη ή μπούκοβο
  • 4 τορτίγιες ολικής άλεσης
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  1. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα κόβουμε σε κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ και τα περιχύνουμε με το χυμό μοσχολέμονου.
  2. Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και την περισσότερη ψίχα και κόβουμε την υπόλοιπη σε μικρούς κύβους.
  3. Στραγγίζουμε καλά τα μαύρα φασόλια και το καλαμπόκι από το υγρό της κονσέρβας.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φασόλια και το καλαμπόκι στο μπόλ με το αβοκάντο.
  5. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το κοπανίζουμε σε γουδί, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε καυτερή πιπεριά κατά βούληση και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  6. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα του σκόρδου,ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν γεύση για 15 λεπτά περίπου.
  7. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λίπος και τηγανίζουμε ελαφρώς τις τορτίγιες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά,ή τις ψήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Στρώνουμε τις τορτίγιες σε μία φόρμα ή σε 4 ατομικές φορμίτσες. Γεμίζουμε κάθε τορτίγια με σαλάτα και σερβίρουμε.

Τι να προσέξετε !!

Μπορείτε να τη συνοδέψετε με πρώιμο, λευκό κρασί ή με ντοματοχυμό.



4
Μέσος Όρος: 4 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας