Πως να κάνω βραδινή γιόγκαΗ βραδινή όπως και η πρωινή γιόγκα καλλιεργούν και τις δύο πλευρές του νομίσματος της ενέργειας - το ενεργό γιανγκ (yang) και το παθητικό γιν (yin). Αυτές οι ασκήσεις γιόγκα θα διατηρήσουν την ενέργειά σας σε υψηλά επίπεδα ενώ το άγχος σας σε χαμηλά - και κάθε σύνολο ασκήσεων διαρκεί μόλις 15 λεπτά.

Στάση «Σφίγγα»

Αυτή η άσκηση βοηθά στη διατήρηση της φυσικής καμπυλότητας της κάτω σπονδυλικής στήλης, η οποία συχνά την χάνει μετά από μεγάλες περιόδους καθιστικής ζωής. Αυτή η άσκηση τεντώνει στο μπροστινό μέρος της σπονδυλικής στήλης και μαλακώνει κάθε σφίξιμο γύρω από την καρδιά, το οποίο μπορεί να τροφοδοτήσει ανισορροπία. Έτσι δημιουργεί περισσότερο χώρο στους πνεύμονες, αυξάνοντας τη δυνατότητα σας στο να αναπνέετε, κάτι το οποίο συμβάλλει επίσης στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Ξαπλώστε με την κοιλιά προς τα κάτω και με τους αγκώνες κάτω από τους ώμους. Κοιτάξτε ευθεία. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 3 λεπτά.

Στάση «Reclined Twist»

Αυτή η άσκηση ρυθμίζει το συναισθηματικό κομμάτι του σώματος, δημιουργώντας μια αίσθηση ηρεμίας, ενώ παράλληλα τονώνει και κάνει μασάζ στα κοιλιακά όργανα. Ανοίγει τα εξωτερικά ισχία και το κάτω μέρος της πλάτης, ακόμη βοηθάει στη διαδικασία της πέψης και της αποτοξίνωσης, βοηθώντας έτσι στην αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας του σώματός σας. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια στο πάτωμα και τα γόνατα λυγισμένα. Σταυρώστε το αριστερό γόνατο πάνω από το δεξί και ρίξτε τα γόνατα προς τα δεξιά, στρίβοντας τον κορμό και διατηρώντας όσο πιο ψηλά είναι δυνατό την πλάτη σας. Αν τα γόνατά σας δεν ακουμπάνε στο πάτωμα, τοποθετήστε μια κουβέρτα κάτω από αυτά. Τεντώστε το αριστερό ευθεία κατά μήκος του δαπέδου ενώ το δεξί χέρι να στηρίζεται πάνω στον κορμό. Κοιτάξετε προς τα αριστερά. Μείνετε 2 έως 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Στάση «Wide Child»

Αυτή η άσκηση ανακουφίζει την ένταση στα ισχία και στο κάτω μέρος της πλάτης, εφιστά την προσοχή προς το εσωτερικό μέρος, σας φέρνει σε επαφή με στοχαστική πλευρά σας, ησυχάζει το μυαλό και ηρεμεί το συναισθηματικό μέρος του σώματος. Καθίστε στις κνήμες (καλάμια) σας με τα γόνατα λυγισμένα. Ανοίξτε τα γόνατά σας όσο το δυνατό περισσότερο (τοποθετήστε μια κουβέρτα κάτω από τις κνήμες σας, εάν χρειάζεστε). Διπλώστε προς τα εμπρός και ξεκουράστε το κεφάλι σας για στοιβάζονται στις μαζεμένες παλάμες σας - με τα χέρια λυγισμένα και τους αγκώνες να «κοιτούν» προς την έξω πλευρά. Αν είναι σφιγμένο το κάτω μέρος της πλάτης και χρειάζεται περισσότερο ύψος, τότε ξεκουράστε το μέτωπο σας σε μια διπλωμένη κουβέρτα. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 3 λεπτά.

Στάση «Savasana»

Αυτή η άσκηση επιτρέπει στο σώμα να ξεκουραστεί και να απορροφά τα αποτελέσματα της συνόδου, προωθεί τη χαλάρωση, τη διαύγεια και την ηρεμία. Ξαπλώστε ανάσκελα με μια κουβέρτα σε ρολό κάτω από τα γόνατά σας. Κρατήστε τα πόδια σας χωριστά. Αφήστε τα χέρια σας να ξεκουραστούν περίπου 8 εκατοστά απόσταση από το σώμα σας με τις παλάμες σας προς τα επάνω. Κλείστε τα μάτια σας και να αισθανθείτε την αναπνοή σας να ανεβαίνει ελαφρά και να πέφτει από μόνη της. Αφήστε το σώμα σας να βυθιστεί αργά στο πάτωμα και τις σκέψεις σας να αναπτύσσονται ήσυχα. Μείνετε στη θέση αυτή για τουλάχιστον 5 λεπτά, ή περισσότερο, αν θέλετε.3
Μέσος Όρος: 3 (5 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα


Σχεδιο

Καλησπέρα σας.
Αν υπήρχαν και σχέδιο ή φοτο για τις στάσεις του σώματος για κάθε άσκηση που περιγράφετε παραπάνω, πιστεύω θα βοηθούσε αφάνταστα κάθε άσχετο σαν εμένα, να μπώ στο κλίμα του γιόγκα και να γνωρίσω-γνωρίσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του.
Ευχαριστώ εκ τον προτέροω    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας