Πως να κάνετε γλυκόξινα σουβλάκια Κοτόπουλου



Θα χρειαστείτε

  • 500 γρ Κοτόπουλο μπούτι φιλέτο
  • 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  •  1 κουταλιά κέτσαπ
  • 1 κουταλιά σάλτσα τσίλι
  • 2 κουταλιές Μέλι
    1 κουταλιά Ξηρό σέρι
  • 1 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο Τζίντζερ
  • 1 σκελίδα πολτοποιημένη Σκόρδο
  • 1 μέτρια ψιλοκομμένη Κόκκινη πιπεριά
  • 450 γρ. (κονσέρβα στραγγισμένος) Ανανάς
  1. Κόψτε το κοτόπουλο λεπτές, μακριές λωρίδες.
  2. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τις
    σάλτσες, το μέλι, το σέρι, το τζίντζερ και το σκόρδο.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο
    και ανακατώστε καλά.
  4. Σκεπάστε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη
    νύχτα.
  5. Στραγγίστε το κοτόπουλο και φυλάξτε τη μαρινάτα.
  6. Περάστε το κοτόπουλο,
    τις πιπεριες και τον ανανά σε 12 σμίλες (ξύλινες).
  7. Βάλτε τα σουβλάκια πάνω σε
    ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος. Ψήστε τα, αλείφοντάς τα μερικές φορές
    με τη μαρινάτα και γυρνώντας τα μόνο μια φορά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν
    μέχρι μέσα.


2
Μέσος Όρος: 2 (4 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας