Πως να κάνετε ένα βρέφος να ρευτεί.Λόγω της μικρής ηλικίας τα βρέφη καταπίνουν μαζί με το γάλα και αρκετό αέρα ο οποίος οδηγείται στο στομάχι τους. Η συσσώρευση αέρα τα δυσκολεύει να συνεχίσουν το φαγητό τους και τα ενοχλεί καθώς δεν ξέρουν πως να τον βγάλουν.

Μόλις το μωρό σας δείχνει να μην θέλει να φάει άλλο σταματήστε να προσπαθείτε να το θηλάσετε. Περιμένετε λίγα λεπτά και μετά προσπαθήστε να το βοηθήσετε να ρευτεί για να αδειάσει το στομάχι του από τον αέρα. Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό αναλύονται παρακάτω.

Μόλις το μωρό σας ρευτεί, δοκιμάσετε να το ταΐσετε και πάλι για να βεβαιωθείτε ότι έχει χορτάσει και δεν θα ζητάει φαγητό πάλι μετά από λίγη ώρα.

Κάθε μωρό θηλάζει με τον δικό του τρόπο, και δεν έχουν όλα τα μωρά την ανάγκη να ρευτούν στην ίδιο ποσότητα και συχνότητα.

Για να κάνετε το μωρό σας να ρευτεί υπάρχουν δύο μέθοδοι.

1. Τοποθετήστε το μωρό στο στήθος σας με πηγούνι του πάνω στον ώμο σας. Εάν είστε δεξιόχειρας κρατήστε το με το αριστερό σας χέρι και στην αντίθετη περίπτωση χρησιμοποιήστε το αντίστοιχο χέρι. Χτυπήστε ελαφρά την πλάτη του για λίγη ώρα με τα δάκτυλα του ελεύθερου χεριού σας. Προσπαθήστε να ακουμπάει η κοιλιά του στο στήθος σας για να ζεσταίνεται και να πιέζετε ελαφρώς.
2. Ο δεύτερος τρόπος είναι λίγο πιο κουραστικός για εσάς. Καθίστε κάπου άνετα, με την πλάτη σας όρθια. Ακουμπήστε το αγκώνα σας κολλητά στον κορμό σας και στηρίξτε τον κάπου για να μην κουραστείτε. Ανοίξτε καλά την παλάμη σας και ξαπλώστε το μωρό πάνω στον πήχη και την παλάμη σας. Το κάτω μέρος της παλάμης σας πρέπει να πιέζει ελαφρώς το στομαχάκι του μωρού και τα δάκτυλα σας να κρατούν το στήθος του. Κρατήστε το μωρό σας σε μια ημί όρθια θέση, όχι ξαπλωτό και με το ελεύθερο χέρι χτυπήστε πάλι ελαφρά την πλάτη του.3.75
Μέσος Όρος: 3.8 (9 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας