Πώς να φτιάξετε τις πατάτες.... αλλιώς!!!Υπάρχει παιδί.... μικρό ή μεγάλο, που να μην τρελαίνεται για πατάτες τηγανιτές; Πλην πολύ λίγων εξαιρέσεων, κανένα. Οι περισσότερες μανούλες όμως, επειδή νοιάζονται για τη διατροφή των παιδιών τους, φροντίζουν να τις περιορίζουν και να μην τις βάζουν στο διαιτολόγιό τους πολύ συχνά. 

Υπάρχει λοιπόν ένας τρόπος να φτιάξουμε τις πατάτες αλλιώς, να έχουν παρόμοια νοστιμιά με τις τηγανιτές και να αποφύγουμε να βάλουμε τηγάνι, γλιτώνοντας έτσι τα πολλά λιπαρά.

 Τι κάνουμε: 

Κόβουμε τις πατάτες με τον τρόπο που θα τις κόβαμε αν τις κάναμε τηγανιτές, μόνο λίγο πιο χοντρές. Τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε λίγο. Τις τοποθετούμε σε ταψί, αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τις αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Προσθέτουμε μια-δυο κουταλιές λάδι. Για να πάει παντού το λάδι, μπορούμε να τις ανακατέψουμε λίγο με τα χέρια μας. Ψήνουμε τις πατάτες στο γκριλ, στους 200οC,  για περίπου 10 λεπτά και τις γυρίζουμε. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και είναι έτοιμες. Προσέχουμε γιατί είναι πολύ εύκολο να "αρπάξουν" από πάνω. 

Για περισσότερα άρθρα επισκεφτείτε το: www.infochildren.com  0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας