Πώς να φτιάξετε το ιδανικό γραφείο σπιτιούΕίτε έχετε μια πλήρους απασχόλησης εργασία στο σπίτι είτε δουλεύετε κάποιες ώρες σπίτι μετά την εργασία σας, ένα σωστό γραφείο είναι απαραίτητο. Καθένας μπορεί να τοποθετήσει κάποιο γραφείο στο δωμάτιό του όμως αν θέλετε μια σωστή εγκατάσταση θα πρέπει να γνωρίζετε μερικές στρατηγικές για να κάνετε την καλύτερη επιλογή και να αποφύγετε κοινές παγίδες που μπορεί να επιβραδύνουν την παραγωγικότητά σας.

 

Αξιοποιήστε τον χώρο σας


Το πρόβλημα
Μπορεί να νομίζετε ότι είναι αδύνατο να υπάρχει κάποιο σημείο στον χώρο του σπιτιού σας που να χωρέσει ένα γραφείο, ειδικά αν δεν έχετε κάποιο ειδικό χώρο για αυτό ή έχετε μικρό σπίτι. Όμως ακόμα και αν διαθέτετε κάποιο χώρο μπορεί να μπλοκάρετε την καλή εκμετάλευσή του αν δεν τον χρησιμοποιήσετε σωστά. Ίσως δεν παρατηρήσετε εξ'αρχής τα πιθανά προβλήματα αλλά αν δεν προγραμματίσετε για το μέλλον θα καταλήξετε σύντομα με ένα ακατάστατο χώρο εργασίας.

Η Λύση
Πρώτον εκμεταλευτείτε τους τοίχους του σπιτιού σας. Μπορείτε να χωρέσετε τόνους αρχείων τοποθετώντας ράφια και ό, τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε σε αυτούς ενώ με λίγη παραπάνω μελέτη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πράγματά σας και ως διακόσμηση.
Δεύτερον αξιοποιήστε τον χώρο κάτω από το γραφείο σας. Οι περισσότεροι από μας χρειάζονται μερικά μόνο συρτάρια και εάν το γραφείο σας δεν τα διαθέτει τότε πρέπει να προμηθευτείτε κάποια συρταριέρα ή να χρησιμοποιείσετε ένα ντουλάπι για να βοηθήσει. Τοποθετώντας στο σωστό ύψος αρχειοθήκες ή συρτάρια μπορείτε να τα χρησιμοποιείσετε και ως θέσεις για τον εκτυπωτή, τον σαρωτή, ή οτιδήποτε άλλο.
Τέλος μην υπολογίζετε ακριβώς τα πράγματα στον χώρο. Μετρήστε πόσο χώρο αποθήκευσης χρειάζεστε αλλά αφήστε λίγο περισσότερο πάντα στον υπολογισμό σας. Θα πρέπει να υπάρχουν περιθώρια για μελλοντική ανάπτυξη του χώρου σας και θα πρέπει να είσαστε αρκετά οργανωμένοι αποφεύγοντας να γεμίσετε το χώρο με πάρα πολλά πράγματα.

Διαχείριση των καλωδίων


Το πρόβλημα
Κανείς δεν συμπαθεί τη διαχείριση των καλωδίων γιατί συνήθως παίρνει πολύ χρόνο και είναι κουραστικό ενώ ίσως φαίνεται και άσκοπο αφού μετά δεν θα μπορείτε να μετακινείσετε τις συσκευές των καλωδίων που έχετε οργανώσει. Γιατί λοιπόν να ασχοληθείτε με τη διαχείριση των καλωδίων σας; Εκτός από τα αισθητικά οφέλη η καλή διαχείριση καλωδίων επιτρέπει να κάνετε ευκολότερα στο μέλλον αλλαγές στο γραφείο σας.

Η Λύση
Για να διαχειριστείτε τα καλώδια σας σωστά πρέπει να κρατήσετε τρία βασικά πράγματα στο μυαλό σας:
Κάντε τα πάντα διακριτά: Πρέπει να μπορείτε να εντοπίζετε γρήγορα τα καλώδια ώστε να μπορείτε να τα συνδέετε, να τα αποσυνδέετε και να τα μεταφέρετε χωρίς πολύ κόπο. Γι'αυτό χρειάζεται να τους βάλετε μια ετικέτα κάποιου είδους όπως για παράδειγμα μία κορδέλα ή ένα αυτοκόλλητο που να καθορίζει σαφώς το ένα καλώδιο από το άλλο.
Αποφύγετε το μπλέξιμο των καλωδίων: Επιλέξτε μια σύντομη και σαφής διαδρομή για τα καλώδιά σας από την αφετηρία τους μέχρι το σημείο τερματισμού τους, αλλιώς τα καλώδια θα μπερδεύονται και αυτό θα δυσκολέψει επίσης το να μπορέσετε να ξεχωρίσετε το ένα καλώδιο από το άλλο. Φροντίστε να συνδυάσετε προσεκτικά ανάλογα καλώδια μεταξύ τους αν αυτό έχει νόημα για το χώρο εργασίας σας.
Μην τσιγκουνεύεστε στο μήκος: Μπορείτε πάντα να κάνετε ένα καλώδιο μικρότερο αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε μεγαλύτερο χωρίς να χρειαστεί κάποια επέκταση, πράγμα στο οποίο δεν θέλουμε ποτέ να φτάσουμε, ενώ επίσης έχετε υπόψη σας πως ένα κοντό καλώδιο μπορεί να αποσυνδέεται από μόνο του εύκολα. Προτιμείστε πάντα να βάζετε παραπάνω μήκος καλωδίου γιατί μπορεί να το χρειαστείτε στο μέλλον και βρείτε κάποια τεχνική τυλίγματος του περισσευούμενου μέρους ώστε να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Επιλέξτε την καρέκλα σας


Το πρόβλημα
Μπορεί να μην σας δίνετε η δυνατότητα να επιλέξετε πάντα το ιδανικό ύψος γραφείου και καρέκλας στην εξωτερική εργασία σας, αλλά έχετε αυτή την πολυτέλεια στο σπίτι. Αποφύγετε να έχετε προβλήματα με πόνους επιλέγοντας μια εργονομική καρέκλα.

Η Λύση
Πρώτα απ 'όλα πρέπει να γνωρίσετε πώς να βελτιστοποιήσετε εργονομικά το χώρο εργασίας σας. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια σωστή καρέκλα αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προμηθευτείτε μία άνετη καρέκλα που να διαθέτει ρυθμιζόμενα κατά ύψος κάθισμα και πλάτη. Αν θέλετε να εξοικονομίσετε χρήματα μία λύση είναι να βρείτε κάποια μεταχειρισμένη από τις μικρές αγγελίες. Θα πρέπει επίσης το γραφείο και η οθόνη σας να βρίσκονται στο σωστό ύψος για να επιτευχθεί καλύτερη στάση του σώματός σας. Ακόμα όμως κι αν μπορείτε να κάθεστε αναπαυτικά και χωρίς προβλήματα στη καρέκλα σας δεν θα πρέπει να το κάνετε αυτό όλη την ημέρα. Έχετε ακούσει πιθανόν τη ρίση πώς το ‘να κάθεσαι πολύ, σιγά σιγά σε σκοτώνει', αλλά μπορείτε να το αποφύγετε αυτό με το να σηκώνεστε τακτικά. Βάλτε ένα χρονοδιακόπτη να χτυπάει κάθε μισή ώρα ώστε να μπορείτε να κάνετε μια σύντομη βόλτα για να μετακινήστε, δεν χρειάζεται να πάτε για πεζοπορία αλλά πρέπει οπωσδήποτε να κινείστε τακτικά.

 0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας