Πώς να είσαι οικολογικός και να εξοικονομήσεις ενέργειαΘα χρειαστείτε

Υπομονή
Επιμέλεια

Το να είσαι οικολογικός και να εξοικονομήσεις ενέργεια είναι κάτι που όλοι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε σε μια ηλικία όπου πρέπει όλοι να γνωρίζουμε για το πώς χρησιμοποιούμε τους γήινους πόρους, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενεές να μπορούν να έχουν την ίδια όμορφη και άφθονη γη που έχουμε σήμερα. Δείτε ποιες οδηγίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να είστε οικολογικοί.

  1. Όταν προετοιμάζετε το πλυντήριο των ρούχων, χρησιμοποιείστε χλιαρό νερό αντί για καυτό. Τα ρούχα σας θα είναι εξίσου καθαρά, και θα εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα συγχρόνως.
  2. Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο των πιάτων σας όταν είναι πλήρες.
  3. Μην κρατήσετε το ψυγείο σας στη πιο χαμηλή θερμοκρασία. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλή ενέργεια με το να γυρίσετε τον πίνακά σας λίγο επάνω, και τα τρόφιμά σας θα μείνουν εξίσου φρέσκα.
  4. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις παλαιές συσκευές σας, με συσκευές που εξοικονομούν ενέργεια. Μερικές από αυτές τις νέες συσκευές μπορεί να μειώσουν δραστικά το ποσό ενέργειας που χρησιμοποιείται και να διευκολύνουν σημαντικά τον ενεργειακό λογαριασμό σας.
  5. Εάν χρησιμοποιείτε την κατάλληλη μόνωση στους τοίχους σας και επίσης γύρω από τους υδροσωλήνες και τους αεραγωγούς σας, θα μειώσετε δραστικά την απώλεια θερμότητας και θα κερδίσετε χρήματα και ενέργεια.
  6. Κλείστε τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.
  7. Κάνετέ το συνήθεια να κλείνετε πάντα τα φώτα όταν βγαίνετε από ένα δωμάτιο.
  8. Ένα άλλο τέχνασμα είναι να φυτευτούν δέντρα για να σκιάσει το σπίτι σας. Το καυτό καλοκαίρι, μπορούν να δροσίσουν το σπίτι σας και να σώσουν ενέργεια.
  9. Εάν έχετε αρκετά χρήματα, συστήνω ηλιακούς συλλέκτες και φωτοβολταϊκά κύτταρα για το σπίτι σας. Είναι σημαντικό να αναγνωριστεί ότι αν και το κόστος μπορεί να είναι σημαντικό, μακροπρόθεσμα θα κερδίσετε τελικά χρήματα.


4.05
Μέσος Όρος: 4.1 (15 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα


ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Για εξοικονομηση χρηματων στο σπιτι και οικονομικοτερη διαβιωση, βρηκα καταπληκτικες ιδεες στο cleverspending.gr.

Για παραδειγμα, εξοικονομω σχεδον 400 ευρω στο πλυσιμο ρουχων. μειωνοντας απορρυπαντικα και μαλακτικα, χαρη στη Biowashball!

Επισης, καλες ιδεες για το πώς να φτιαξεις μονος σου υγρα για τα τζαμια και αλλα ειδη καθαριοτητας.    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας