Πώς να βλέπετε καλύτερα στο σκοτάδιΚαθώς μεγαλώνουμε η όραση μας μειώνεται και πολλές φορές μπορεί να έχουμε πρόβλημα να βλέπουμε στο σκοτάδι. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αυξηθεί η ικανότητα όρασης μας στο σκοτάδι μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα.

  1. Όταν θέλετε να εξετάσετε ή να δείτε κάτι στο σκοτάδι χρησημοποιήστε την περιφεριακή σας όραση κοιτώντας έμμεσα στο αντικείμενο και γύρω γύρω απο αυτό αντί άμεσα σε αυτό.
  2. Αν είναι δυνατόν πηγαίνετε σε ένα χαμηλότερο επίπεδο απο το αντικείμενο που θέλετε να δείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ.
  3. Για να αυξήσετε την ικανότητά σας να βλέπετε στο σκοτάδι μακροπρόθεσμα, βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας περιλαμβάνει καρότα (για την βιταμίνη Α) και μυρτίλλια (είδος βατόμουρου).


4.3
Μέσος Όρος: 4.3 (6 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα


ΠΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Οταν μπαίνουμε απο ένα σκοτεινό μέρος σε ένα φωτεινό και πρόκειται να επιστρέψουμε στο σκοτεινό, τα μάτια έχουν προσαρμοστεί στο έντονο φώς με αποτέλεσμα να αργήσουμε να ξαναδούμε στο σκοτάδι. Μία μέθοδος είναι να κλείσουμε το ένα μάτι όσο βρισκόμαστε στο φωτεινό μέρος και όταν επιστρέψουμε στον χώρο με τον λιγότερο φωτισμό να το ξανανοίξουμε.    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας