Πώς να αποφύγετε τις ζημιές από τους σεισμούςΟι προετοιμασίες για τους σεισμούς είναι σημαντικές για τον καθένα. Στην Καλιφόρνια και σε μερικά άλλα μέρη του κόσμου, οι σεισμοί είναι συχνοί. Αυτό το άρθρο μιλά για την αποφυγή της ζημίας από σεισμούς με οδηγίες προετοιμασίας.

Οι σεισμοί είναι η ξαφνική τεκτονική μετακίνηση των σφαιρικών πλακών που απελευθερώνει την ενέργεια και προκαλεί τα σεισμικά κύματα. Τα μεγέθη τα οποία είναι λιγότερο από 3 Ρίχτερ δεν παρατηρούνται, ενώ τα μεγέθη που είναι μεγαλύτερα από 7 Ρίχτερ μπορεί να προκαλέσουν κάποια σοβαρή ζημιά, τόσο στην σεισμική περιοχή όσο και σε άλλες κοντινές περιοχές.

  1. Η προετοιμασία σεισμού περιλαμβάνει την εξέταση του σπιτιού/γραφείου σας και αφαιρεί τα βαριά αντικείμενα από τις υψηλές θέσεις, για να αποφύγετε τον τραυματισμό σας και των μελών της οικογένειάς/συναδέλφων σας κατά τη διάρκεια του σεισμού.
  2. Η προετοιμασία σεισμού περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των θέσεων όπου εσείς και η οικογένειά/συναδέλφοι σας μπορείτε να κρυφτείτε στο σπίτι/στην εργασία.
  3. Περισσότερο για το σπίτι η προετοιμασία σεισμού περιλαμβάνει την κατοχή ενός ανεφοδιασμού τροφίμων και καθαρού νερού. Σε περίπτωση σημαντικού σεισμού, οι σωλήνες των υπονόμων μπορεί να σπάσουν και να μολυνθεί η παροχή νερού. Έτσι, πρέπει να εφοδιαστείτε με καθαρό νερό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  4. Συζητήστε με την οικογένεια/συναδέλφους σας για το σεισμό και διδάξετέ τους πώς να χειριστούν κατάλληλα την κατάσταση.


2.5
Μέσος Όρος: 2.5 (6 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας