Πώς να αποφύγετε ένα τροχαίο ατύχημαΣτατιστικές έρευνες έχουν δείξει ότι ποσοστό 93% των τροχαίων ατυχημάτων προκύπτουν απο απρόσεχτη οδήγηση. Πολύ συχνά οι οδηγοί δεν τηρούν τους κανονισμούς της τροχαίας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αποφύγετε τροχαία ατυχήματα.

  1. Εξετάστε τα μάτια και την ορασή σας σε ένα οφθαλμίατρο. Οδηγοί που έχουν κακή όραση (μειωπία) χωρίς τη χρήση γυαλιών ή φακών συνταγή συχνά γίνονται αιτίες τροχαίων ατυχημάτων. Ορισμένοι άνθρωποι διαλέγουν να μην φορούν γυαλιά ή να μην είναι σε θέση να έχουν φακούς επαφής, και συνεχίζουν την ζωή τους χωρίς κάποια μέτρα. Προφανώς η καλή όραση θα σας βοηθήσει να οδηγείτε σωστά στο δρόμο.
  2. Πρέπει να μάθετε τα σήματα κυκλοφορίας και τις οδικές ταμπέλλες. Απομνημονεύστε τι σημαίνουν όλα αυτά τα σήματα. Υπάρχουν πολλά σημεία εκεί έξω, εκτός από την ταμπέλλα "Σταμάτα" Οι περισσότεροι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και εγώ δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά, αλλά για μια ημέρα, μπορεί σας σλώσει απο ένα τροχαίο ατύχημα. Με την σωστή χρήση αυτών των κανόνων θα μπορέσετε να αποφύγετε τυχόν τροχαία ατυχήματα.
  3. Πριν καθήσετε στην θέση του οδηγού, θα πρέπει να έχετε κάνει έλεγχο του οχηματός σας. Ελέγξετε τακτικά την πίεση του αέρα των ελαστικών σας, βεβαιωθείτε ότι όλα τα περικόχλια των τροχών, είναι καλά σφιγμένα, το επίπεδο του λάδιου της μηχανής είναι επαρκές, βεβαιωθήτε ότι το ψυγείο του νερού είανι γεμάτο, και τέλος το υγρό στα φρένα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Αυτά όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε κάποιο τροχαίο ατύχημα, αλλά θα κάνει το αυτοκίνητό σας να έχει καλύτερη απόδοση και θα κάνετε και οικονομία στα καύσιμα. Η τακτική συντήρηση είναι απαραίτητη!
  4. Μετά την εκκίνηση του κινητήρα ελέγξτε όλες τις λειτουργίες του φωτισμού και των καθαριστήρων. Για να ελέγξετε τα φρένα, αναπτύξτε μια μικρή ταχύτητα και πατήστε το φρένο επανειλημμένα για να βεβαιωθείτε ότι τα φρένα λειτουργούν σωστά. Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει μια διαφορετική αίσθηση του φρένου στα πόδια σας και η ένταση φρεναρίσματος δεν είναι επαρκής, τότε θα χρειαστεί να πάρετε το αυτοκινητό σας στο συνεργείο για έλεγχο.
  5. Όταν οδηγάτε το αυτοκινήτου, βεβαιωθείτε ότι το μυαλό σας και τα μάτια σας είναι στο δρόμο, και όχι στο κινητό τηλέφωνο ή να κοιτάζετε κάτι ή κάποιον άλλον στο δρόμο. Αυτό σημαίνει επίσης ότι εάν υπάρχει κάποιος δίπλα σας που σας μιλάει, να βεβαιωθείτε ότι εσείς κοιτάξετε τον δρόμο ευθεία και όχι αυτόν που σας κοιτάει. Αν η μουσική σας αποσπά την προσοχή, τότε κλείστε το ραδιόφωνο, ή χαμηλώστε την μουσική. Μην βάζετε τη μουσική πολύ δυνατά για να ακούτε τον ήχο της μηχανής και το τί γίνετε στο εξωτερικό του αυτοκινήτου σας. Μπορεί να πατήσετε καταλάθος κάποιο ζώω και να μην το καταλάβετε.
  6. Και τέλος το πιο σημαντικό, μην υπερβαίνετε το όριο ταχύτητας. Τα όρια ταχύτητας έχουν οριστεί απο ειδικούς ώστε και στην παραμικρή πιθανότητα ατυχήματος το αυτοκίνητο να σταματάει αμέσως, και ακόμη και αν δεν καταφέρετε να σταματήσετε πλήρως το αυτοκίνητο οι ζημιές στο αυτοκίνητο και σε εσάν να είναι μηδαμινές.


4.45
Μέσος Όρος: 4.5 (15 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα


Ο αδερφος μου

Ο αδερφος μου τραυματιστηκε αρκετα σοβαρα πριν απο μερικους μηνες σε τροχαιο. Εισπραξαμε αποζημιοση αλλα δεν θα ειναι ποτε οπως πριν.. Δειξτε προσοχη κ ελπιζω να μη σας τυχει ποτε..Αν ζητατε να δικαιοθητε σαν μια ελαχιστη παρηγορια από το νομο ο δικηγορος που με βοηθησε λεγοτανε Ιωσηφελλης, 4173079.

Καλά όλα τα

Καλά όλα τα άλλα, αλλά δεν καταλαβαίνω το αν δεν έχει στααγόνα λάδι η μηχανή σου μέσα ή σταγόνα νερό το ψυγείο σου. Πώς μπορείς να πάθεις ή να προκαλέσεις τροχαίο?

...μπορείτε

...μπορείτε επίσης να μην κυκλοφορείτε. Ουτε σαν πεζός. Ποσοστό επιτυχίας 99,9 %

(το υπόλοιπο αφορά περίπτωση εισβολής οχήματος στο σπίτι σας).

φιλε εισαι

φιλε εισαι τραγικος...    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας