Πως ξέρω ότι τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων είναι όντως γνήσιαΠερί ανταλλακτικών ο λόγος, το κόστος των οποίων είναι από τις σημαντικότερες παραμέτρους που διαμορφώνει και τη συνολική δαπάνη συντήρησης του αυτοκινήτου. Στις επισκευές σχεδόν όλοι οι κάτοχοι ΙΧ προτιμούν να χρησιμοποιούν τα ανταλλακτικά που διατίθενται από τις επίσημες αντιπροσωπείες και να τα προμηθεύονται από αυτές. Ετσι θεωρούν ότι, έστω και πληρώνοντας κάτι παραπάνω, διασφαλίζουν τη γνησιότητα. Υπάρχουν όμως και άλλες πηγές από όπου οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν φθηνότερα τα ίδια ανταλλακτικά· από τα εργοστάσια που τα προμηθεύονται και οι επίσημες αντιπροσωπείες. Προσοχή όμως, τα ανταλλακτικά αυτά φέρουν εγγύηση για τη γνησιότητα και την ποιότητά τους, όχι όμως και για τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου σας.

Οι κάτοχοι ΙΧ προτιμούν τα ανταλλακτικά που διακινούνται μέσω των επίσημων αντιπροσωπειών. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν κατασκευάζουν οι ίδιες όλα τα εξαρτήματα ενός μοντέλου. Πολλά από αυτά κατασκευάζονται για λογαριασμό τους σε ανεξάρτητα εργοστάσια, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θέτουν οι ίδιες. Για παράδειγμα, η πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού Bosch κατασκευάζει ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και φρένα για διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι τελευταίες τα χρησιμοποιούν στα μοντέλα τους και παράλληλα προμηθεύονται από την ίδια εταιρεία και τα ανταλλακτικά τα οποία πωλούν σε συσκευασίες με τη φίρμα τους.

Από το ίδιο εργοστάσιο όμως, δηλαδή την Bosch στο εν λόγω παράδειγμα, προμηθεύεται και η παράλληλη αγορά ανταλλακτικών, η οποία τα διαθέτει στον τελικό καταναλωτή αναγράφοντας στις συσκευασίες τη μάρκα του εργοστασίου που τα κατασκεύασε. Σύμφωνα με τις απόψεις των εισαγωγέων ανταλλακτικών, «πρόκειται για το ίδιο προϊόν με τη διαφορά ότι φθάνει στον καταναλωτή από διαφορετικό κανάλι διανομής με τις όποιες διαφορές στις τιμές συνεπάγεται αυτό».

Για τη γνησιότητα και τις τιμολογιακές διαφορές που προκύπτουν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εισαγωγής ανταλλακτικών Εκκα ΑΕ κ. Ι. Μωραΐτης επισημαίνει ότι «για τα ανταλλακτικά bmw , αυτά δεν τίθεται θέμα γνησιότητας, διότι και οι εταιρείες της παράλληλης αγοράς και οι επίσημες αντιπροσωπείες προμηθεύονται τα ανταλλακτικά από τα ίδια εργοστάσια. Το γεγονός ότι τα ανταλλακτικά που εισάγονται στη χώρα μας από το κανάλι της ελεύθερης εισαγωγής ανταλλακτικών και φέρουν την υπογραφή των βιομηχανιών που τα κατασκευάζουν είναι φθηνότερα οφείλεται στο ότι μεσολαβούν λιγότερα στάδια για την πώλησή τους στον τελικό καταναλωτή. Συνεπώς», επισημαίνει ο ίδιος, «μιλάμε γιαεξοικονόμηση χρόνου και κόστους καθώς η διάθεση του ίδιου προϊόντος από τηναυτοκινητοβιομηχανία σημαίνει ότι εκτός από τον κατασκευαστή στη διάθεση τουπροϊόντος μεσολαβεί και η αυτοκινητοβιομηχανία».0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας