Πως καθαρίζουμε σουπιές ή καλαμάριαΤα θαλασσινά απαιτούν πάντα μια ειδική μεταχείριση, ιδίως όταν αυτο αφορά τον καθαρισμό τους. Στην προκειμένη περίπτωση θα δούμε πως μπορούμε να καθαρίσουμε σουπιές ή καλαμαράκια μιας και η διαδικασία είναι η ίδια.

  1. Παίρνουμε τη σουπιά και εντοπίζουμε το κόκκαλο που έχει στην πλάτη της. (εικ. 1 & 2)
  2. Το τραβάμε για να βγει ολόκληρο. Θα πρέπει να έχει το ίδιο μήκος με τη σουπιά αλλιώς δεν βγήκε ολόκληρο και θα πρέπει να βγάλετε το κομμάτι που έμεινε μέσα με κάποιον τρόπο, αλλιώς προετοιμαστείτε για μια τραγανιστή και ενοχλητική σουπιά. (εικ. 3)
  3. Αφότου βγάλουμε το κόκκαλο, σειρα έχει το κεφάλι. Το πιάνουμε με το ένα χέρι ενώ με το άλλο πιάνουμε την σουπιά από εκεί που ξεκινάει η τρύπα του σώματός της και τραβάμε. Θα πρέπει να βγει το κεφάλι με τα εντόσθια. (εικ. 4, 5 & 6)
  4. Σειρά έχει η πέτσα της σουπιάς. Από εκεί που ξεκινάει η κοιλότητα του σώματός της, τρίβουμε σιγά σιγά, ώστε να αρχίσει να ξεφλουδίζεται και σιγά σιγά και πάλι τραβάμε την πέτσα προς τα κάτω, μέχρι αυτή να βγει όλη. Βγάλτε και την πέτσα από τα πτερύγια. (εικ. 7, 8, 9, 10 & 11)
  5. Τέλος, με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι, κόβουμε και τα πλοκάμια, ανάμεσα σε αυτά και τα μάτια, ώστε να τα βάλουμε και αυτά στο φαγητό μας. (εικ. 12)

Δυστυχώς τα θαλασσινά απαιτούν αρκετή ώρα προπαρασκευής αλλά το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα μας αποζημιώνει.

Καθάρισμια σουπιές/καλαμάρια 01

Εικόνα 1

Καθάρισμια σουπιές/καλαμάρια 02
Εικόνα 2

Καθάρισμια σουπιές/καλαμάρια 03
Εικόνα 3

Καθάρισμια σουπιές/καλαμάρια 04
Εικόνα 4

Καθάρισμια σουπιές/καλαμάρια 05
Εικόνα 5

Καθάρισμια σουπιές/καλαμάρια 06
Εικόνα 6

Καθάρισμια σουπιές/καλαμάρια 07
Εικόνα 7

Καθάρισμια σουπιές/καλαμάρια 08
Εικόνα 8

Καθάρισμια σουπιές/καλαμάρια 09
Εικόνα 9

Καθάρισμια σουπιές/καλαμάρια 10
Εικόνα 10

Καθάρισμια σουπιές/καλαμάρια 11
Εικόνα 11

Καθάρισμια σουπιές/καλαμάρια 12
Εικόνα 12

 

Τι να προσέξετε !!

Βάλτε τις σουπιές σε νερό με αλάτι για περίπου μισή ώρα πριν τις καθαρίσετε. Αυτό θα κάνει το καθάρισμα λίγο ευκολότερο.4.75
Μέσος Όρος: 4.8 (12 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας