Πώς κάνω σωστή μόνωση της ταράτσαςΟ περιορισμός της βροχόπτωσης τους καλοκαιρινούς μήνες καθιστά αυτή την εποχή ιδανική για επισκευές στο σπίτι και κυρίως στη ταράτσα, η οποία είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στις περιβαλλοντικές επιθέσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η στεγανότητά της.
Η καλή μόνωση της ταράτσας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την προστασία του σπιτιού από τις εξωτερικές επιθέσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Χωρίς επαρκή στεγανοποίηση υπάρχει κίνδυνος διαρροής νερού καθώς και θερμικών ή ηχητικών απωλειών με αποτέλεσμα αφενός τη δημιουργία ζημιών μέσα στο κτίριο και αφετέρου την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας εντός αυτού. Επειδή η ανομβρία είναι προϋπόθεση για να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ενδείκνυνται για τέτοιου είδους επισκευές, καθώς παρουσιάζουν περιορισμένη βροχόπτωση σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.
Κατασκευαστική μόνωση
Η σωστή μόνωση της ταράτσας γίνεται στο στάδιο της κατασκευής του κτιρίου και πριν την πλακόστρωσή της.
Για τη διαδικασία αυτή χρησιμοποιούνται ειδικά συνθετικά υλικά (pvc) που δημιουργούν μια ελαστική στεγανή στρώση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επιστρωθεί με πλακίδια μόλις στεγνώσει (μετά από 18-20 ώρες). Αυτή η στεγανή στρώση έχει πάχος περίπου 0,5 cm και έχει την ιδιότητα να καλύπτει τόσο τις υπάρχουσες όσο και τις μελλοντικές ρωγμές που μπορούν να δημιουργηθούν π.χ. λόγω μιας σεισμικής δόνησης.
Επισκευαστική μόνωση (μετά την κατασκευή)
Αν η ταράτσα παρουσιάσει διαρροή νερού ή θερμικές και ηχητικές απώλειες μετά την πλακόστρωση ή την επίστρωση με τσιμεντοκονία μπορούμε να πετύχουμε τη στεγάνωσή της με ένα ειδικό χρώμα πολυουρεθάνης, το οποίο παραμένει ελαστικό στον παγετό και τις υψηλές θερμοκρασίες για πολλά χρόνια. Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία που ακολουθούμε είναι η εξής:
1.Ξεπλένουμε την ταράτσα ώστε να καθαρίσουμε τις σκόνες, το χώμα και τα λάδια που μπορούν να υπάρχουν στην επιφάνεια των πλακιδίων ή του τσιμέντου και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά για 48 ώρες.
για την συνέχεια........Μόνωση ταράτσας. Απαραίτητη για υγιή κτίρια.2.5
Μέσος Όρος: 2.5 (4 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας