Πως κάνω πετυχημένα κουλούρια,τσουρέκια και κέϊκ?- Για να είναι πιο τραγανά τα κουλουράκια, κι όχι σαν ψωμιά, αφαιρούμε λίγο αλεύρι (1/2 φλυτζάνι ή και λιγότερο) , και το αντικαθιστούμε με νισεστέ (κορν φλάουρ).
- Επίσης για να γίνουν τραγανά τα κουλουράκια βοηθάει το να προσθέσουμε λίγο λευκό κρασί μέσα στην ζύμη αντί για άλλο υγρό .
- Πριν πλάσουμε την ζύμη και τα τσουρέκια μας ή πριν ανοίξουμε το φύλλο για την πίττα μας, καλό θα είναι να ξεκουράζουμε την ζύμη μας. Ή την σκεπάζουμε με μιά λαδωμένη μεμβράνη, ή πετσέτα , ή την αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο μισή ώρα. Σε αυτόν τον χρόνο αναπτύσσεται η γλουτένη που το κάνει να πλάθεται ευκολότερα.
- Τα τσουρέκια, δεν θέλουν πάρα πολλές φορές ζύμωμα, 2 -3 είναι αρκετές. Πρέπει απαλά-απαλά να αναδιπλώνουμε την ζύμη με πάντα βουτυρωμένα χέρια, με κίνηση από κάτω προς τα επάνω.
- Το πολυκαιρισμένο αλεύρι , συμπεριφέρεται διαφορετικά από το φρέσκο, αλεσμένο αλεύρι, το οποίο φουσκώνει και πλάθεται καλύτερα και με περισσότερη ευκολία.
- Τα κέϊκ μας θα φουσκώσουν περισσότερο και θα γίνει ομοιόμορφο το φούσκωμα εάν με ένα μαχαίρι κάνουμε ένα κύκλο, βάζοντάς το στη ωμή ζύμη πριν το φουρνίσουμε. Έτσι θα έχει σίγουρα και ωραία όψη!

Οι συμβουλές αυτές είναι δοκιμασμένες.4.5
Μέσος Όρος: 4.5 (2 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας