Πως γράφω αρχεία σε CD χωρίς αντιγραφικό softwareΓια να εγγράψετε αρχεία σε ένα CD απο τον σκληρό σας δίσκο δεν χρειάζεστε κάποιο πρόγραμμα καθώς μπορείτε να το κάνετε απευθείας με τα Windows XP ή Vista. To μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε στον υπολογιστή σας συσκευή εγγραφής.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Τοποθετήστε το άδειο CD στο αντιγραφικό CD ROM.

Aπο τον υπολογιστή σας επιλέγετε τα αρχεία ή τους φακέλους που θέλετε να αντιγράψετε. Κάντε αντιγραφή είτε με δεξί κλικ και "Αντιγραφή/Copy" είτε τα επιλέγετε και πιέζετε Ctrl+C. 

Ανοίξτε το εικονίδιο "Ο υπολογιστής μου" (My Computer) απο την επιφάνεια εργασίας. Επιλέξτε την συσκευή του CD και κάντε διπλό κλικ. Ανοίγει το CD το οποιό είναι κενό. Πατήστε κατευθείας Ctrl+V ή κάντε δεξί κλικ στο κενό λευκο και επιλέξτε επικόλληση (Paste). 

Θα εμφανιστούν με αχνά εικονίδια τα αρχεία που προορίζονται προς εγγραφή.

Εάν επιθυμείτε να βάλετε και άλλα αρχεία, ελαχιστοποιήστε το παράθυρο του CD, ανοίξτε πάλι το "Ο υπολογιστής μου" βρείτε στο σκληρό και τα υπόλοιπα αρχεία και κάντε την ίδια διαδικασία. 

 

Μόλις είστε έτοιμοι πηγαίνετε στο μενού "Αρχείο" ("File")  στο παραθυρό που δείχνει το CD και τα αχνά αρχεία που είναι προς εγγραφή και επιλέξτε "Εγγραφή αυτών των αρχείων σε CD" ("Write these files to CD"). Η επιλογή αυτή βρίσκετε και στην αριστερή κάθετη στήλη.


Αμέσως  εμφανίζεται ο "Οδηγός Εγγραφής σε CD" ("CD Writing Wizard"). Στη μέση του παραθύρου μπορούμε να γράψουμε το όνομα που θέλουμε να έχει το CD και πατάμε "Επόμενο". Η διαδικασία εγγραφής ξεκινάει και εμφανίζεται πάλι μια "μπάρα" που μας δείχνει την πρόοδο της εγγραφής. Όταν τελειώσει η εγγραφή, το πορτάκι του CD ανοίγει αυτόματα και παίρνουμε το δισκάκι, ενώ στο παράθυρο του Οδηγού Εγγραφής πατάμε "Τέλος" ("Finish").

Τι να προσέξετε !!

Τα αρχεία που θα βάλετε στο CD δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 700ΜΒ.

Το CD που θα βάλετε πρέπει να είναι άδειο. 

Μόλις τελειώσετε τοποθετήστε πάλι το CD στον υπολογιστή σας και βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία έχουν εγγραφεί. 4.1
Μέσος Όρος: 4.1 (37 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα


CD ήχου

ναι αλλά αυτό δεν είναι για αρχεία μόνο
CD ήχου?    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας