Πώς επιλέγω τα θαλασσινά



Τα θαλασσινά (κεφαλόποδα, όστρακα, μαλάκια) είναι τα μόνα ζωικά τρόφιμα που επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Σε γενικές γραμμές αποτελούν πολύ καλές πηγές πρωτεΐνης και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Ωστόσο πρόκειται για ευπαθή τρόφιμα, δηλ. υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι μολυσμένα με ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς.  Συνεπώς απαιτείται προσοχή κατά την αγορά τους και στο χειρισμό τους (συντήρηση-μαγείρεμα).

Τί μπορούμε να κάνουμε για να καταναλώσουμε με ασφάλεια τα θαλασσινά;

 

1) ΚΕΦΑΛΟΠΟΔΑ (χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα, κ.λ.π.) 

καλαμάρια

Τα βρίσκουμε στην αγορά, είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα.
Για τα νωπά πρέπει να προσέχουμε:

Διαβάστε τη συνέχεια



0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας