Πλάγιο Παρκάρισμα, πως να παρκάρωΘα χρειαστείτε

Εξάσκηση

To πλάγιο παρκάρισμα με όπισθεν, παρά την εντύπωση που έχει πολύ κόσμος είναι μια πάρα πολύ απλή διαδικασία που απαιτεί 2-3 απλές κινήσεις, τις οποίες εάν μάθει κάποιος μπορεί να εκτελεί μηχανικά. Οι λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε είναι αυτές που κάνουν την μέθοδο αυτή δύσκολη για κάποιους. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα και με λίγη εξάσκηση όσοι (και όσες) δυσκολεύεστε θα μπορέσετε να σύντομα να το καταφέρετε άψογα.

Αρχικά πλευρίστε το όχημα που βρίσκεται παρκαρισμένο μπροστά απο την ελευθερη θέση. Προσέξτε να είστε σε μια απόσταση περίπου μισού μέτρου απο αυτό. Σταματήστε σε τέτοια θέση ώστε το πίσω μέρος του μπροστά οχήματος να είναι στην ίδια ευθεία με το τρίγωνο τμήμα του πίσω παραθύρου σας. (εικόνα 1)

 

 
εικόνα 1

 

Ας υποθέσουμε ότι θα παρκάρετε στην δεξιά πλευρά όπως φαίνεται στις εικόνες.  Στρίβετε το τιμόνι δεξιόστροφα μέχρί τέλους. (εικόνα 2). Γυρίστε και κοιτάξτε προς τα πίσω προς την μεριά του δρόμου (αριστερά). Ξεκινήστε με όπισθεν ενώ κοιτάτε συνεχώς πίσω. Κάντε πίσω σιγά σιγά μέχρι η πίσω αριστερή γωνία του αυτοκινήτου σας να ευθυγραμμιστεί με την μπροστά αριστερή γωνία του πίσω παρκαρισμένου αυτοκινήτου.(εικόνα 3). 

 

εικόνα 2

εικόνα 3

Γυρίστε τώρα το τιμόνι αριστερόστροφα μέχρι τέλους. Γυρίστε τώρα και κοιτάτε μπροστά για να ελέγχετε το μπροστά μέρος του αυτοκινήτο. Κινηθήτε πάλι με όπισθεν και ελέγχετε συνεχώς στον καθρέφτη την απόσταση σας απο το πίσω αυτοκίνητο.(εικόνα 4) Μόλις το μπροστά μέρος του αυτοκινητου σας ευθυγραμμιστεί με τον μπροστά είστε έτοιμοι. (εικόνα 5) Μπορείτε να κάνετε λίγο ακόμα πίσω ή μπροστά με τις ρόδες ευθυγραμμισμένες για να έχετε την ίδια απόσταση απο τα δύο αυτοκίνητα και να μην δυσκολέψετε κάποιον στο ξεπαρκάρισμα.

εικόνα 4

εικόνα 5

 

Εάν παρά τις παραπάνω κινήσεις το αυτοκίνητο σας δεν τοποθετείτε ακριβώς ή έχετε ξεφύγει απο τα όρια που αναφέρονται παραπάνω όταν κάνετε τις κινήσεις ή όταν ξεκινήσατε είχατε πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή απόσταση απο το μπροστά αυτοκίνητο. 

 4.4
Μέσος Όρος: 4.4 (54 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα


Πλαγιο Παρκαρισμα,πως να παρκαρω

το αυτοκινητο μου δεν εχει πισω τριγωνο παραθυρακι. πως ακριβως θα βρω το σωστο σημειο για να σταματησω;

parking

πολυ χρησιμο το θεμα που αναφερεις, συγχαρητηρια.αν μπορουσες θα ηθελα να μου διευρινησεις κατι... κατα την οπισθεν (εικονα 3) το μπροστα αριστερο μερος του αμαξιου "βρισκει" το αμαξι που ειναι παρκαρισμενο στην αλλη πλευρα του δρομου. παροτι μικρο σε διαστασεις (fiat seincento), ανοιγη κυκλο και εχουμε παρατραγουδα (προφυλακτηρες, ξαναευθηγραμιση,....) εχεις υποψη τι φταιει? ευχαριστω

Eίναι πολυ απλό.

Ξεκινάς πολύ μπροστά. Το πρόβλημα σου είναι ακόμα απο την εικόνα 1. Ξεκίνα πιο πίσω. Οταν πλαγιάζεις το μπροστά αυτοκίνητο δεν σε νοιάζει πόσο μεγάλο η μικρό είναι, μόνο που τελειώνει. Ευθυγραμμίζεις το δικό σου αυτοκίνητο με βάση το τέλος του διπλανού. Το σημείο αυτό ψιλοδιαφέρει απο αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο αλλά εάν βρεις το δικό σου δεν θα είναι πρόβλημα. Οπότε όταν πλαγιάζεις το διπλανό μην πας τόσο μπροστά.

Πάρα πολύ καλό,

Πάρα πολύ καλό, και λεπτομερέστατο. Εμένα μου έμαθε να παρκάρω!!!

Οτι πρέπει

για την γυναίκα μου. Thanks

Πολύ καλό άρθρο

Πολύ καλό άρθρο και πολύ χρήσιμο!    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας