Πατατούλες στο φούρνο με κρούστα παρμεζάνας



Θα χρειαστείτε

Υλικά
4 μερίδες
- 4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε 8 κυβάκια η κάθε μία
- αλάτι
- ¼ φλιτζανιού τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano
- ¼ φλιτζανιού ψίχα ψωμιού
- 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
- Τοποθετήστε τα κυβάκια πατάτας σε μία κατσαρόλα, ρίξτε λίγο αλάτι και καλύψτε τα με κρύο νερό.
- Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.
- Αφήστε τις να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 7 λεπτά.
- Όσο οι πατάτες σιγοβράζουν, αναμίξτε σε ένα μπωλ το τυρί και την ψίχα ψωμιού.
- Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τοποθετήστε τις σε ένα χαρτί ψησίματος και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Ρίξτε το τυρί με την ψίχα ψωμιού, και κλείστε καλά το χαρτί ψησίματος για να δέσει το μίγμα.
- Μεταφέρετε τις πατάτες στο φούρνο και ψήστε τις μέχρι να πάρουν χρώμα και να αποκτήσουν κρούστα, από όλες τις πλευρές, για περίπου 10 λεπτά.

Βρείτε τις Πατατούλες στο φούρνο με κρούστα παρμαζάνας και άλλες συνταγές στην κουζίνα μας. Όλες οι συνταγές μαγειρικής και συνταγές ζαχαροπλαστικής σε ένα site.



5
Μέσος Όρος: 5 (2 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας