Παίρνοντας υπολογισμένα ρίσκα στο στοίχημαΤο στοίχημα, και ιδιαίτερα το αθλητικό στοίχημα, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος παραγωγής κέρδους - ή ακόμα και εισοδήματος - αν κάποιος το κάνει σε μακροπρόθεσμη βάση. Φυσικά, για να έχει κάποιος επιτυχία σε βάθος χρόνου, χρειάζεται να πληροί ένα εύρος χαρακτηριστικών όπως: Να γνωρίζει το άθλημα στο οποίο βάζει στοίχημα, να έχει γρήγορη και έγκυρη ενημέρωση, να ξέρει να διαχειρίζεται τα χρήματά του, να διαθέτει θετική ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, και να γνωρίζει βασική αριθμητική και στατιστικά.

Όταν κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά συνδυαστούν, τότε η ικανότητα του παίκτη να παίρνει υπολογισμένα ρίσκα αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό. Ένα υπολογισμένο ρίσκο είναι στην ουσία ένας νοητικός υπολογισμός στον οποίο ο παίκτης του στοιχήματος συνυπολογίζει τουλάχιστον τις ακόλουθες πέντε παραμέτρους, για κάθε συγκεκριμένο ποντάρισμα:

  • Τις στοιχηματικές αποδόσεις του γεγονότος.
  • Την πραγματική πιθανότητα, σύμφωνα με την εκτίμηση του παίκτη, προκειμένου να επαληθευτεί ένα ενδεχόμενο.
  • Την πιθανή αναντιστοιχία μεταξύ αποδόσεων και της εκτίμησης του παίκτη για το τι πραγματικά θα γίνει.
  • Την ύπαρξη "αξίας" (το λεγόμενο value) που μπορεί να προκύψει από την ανωτέρω αναντιστοιχία. Για παράδειγμα, αν το ποντάρισμα σε μια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα πληρώνει 2.00 στον παίκτη (δηλαδή, δύο φορές τα λεφτά του) εφόσον αυτή νικήσει, αλλά ο παίκτης θεωρεί αυτό το ενδεχόμενο σχεδόν βέβαιο, τότε υπάρχει τεράστια αξία στο συγκεκριμένο στοίχημα.
  • Την πιθανότητα ο παίκτης να κάνει λάθος όταν ο ίδιος βλέπει αξία σε ένα ενδεχόμενο. Αυτό θα σήμαινε ότι οι εκδότες των αποδόσεων για το συγκεκριμένο γεγονός διαφωνούν και δεν βλέπουν αντίστοιχη πιθανότητα επαλήθευσης. 

Έτσι, όταν όλες αυτές οι παράμετροι συνυπολογισθούν, τότε ο παίκτης αποφασίζει αν, κατά τη γνώμη του πάντα, ένα συγκεκριμένο στοίχημα  παρέχει μια πραγματική ευκαιρία για παραγωγή κέρδους. Αυτή η διαδικασία είναι η λεγόμενη "αναζήτηση αξίας" στο στοίχημα.

Οι πιο έμπειροι παίκτες δεν επαναπαύονται στο να βρουν απλά αξία σε κάποιο στοίχημα. Αν αναρωτιέστε γιατί, η απάντηση είναι εύκολη. Αυτοί οι παίκτες χρησιμοποιούν άλλον έναν νοητικό υπολογισμό προκειμένου να φιλτράρουν τις ευκαιρίες στο στοίχημα. Ακόμα και αν ένα γεγονός παρέχει αξία, δεν είναι απαραίτητα ό,τι καλύτερο, εφόσον ένα άλλο στοίχημα μπορεί να δίνει ακόμα περισσότερη αξία. ΄Ετσι, πριν ποντάρουν σε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, προσπαθούν πάντα να εντοπίσουν αν υπάρχει και κάτι καλύτερο στην αγορά του στοιχήματος.

Σε οικονομικούς όρους αυτό λέγεται "κόστος ευκαιρίας." Αν για παράδειγμα ένας παίκτης του στοιχήματος έχει 100 ευρώ για ξόδεμα και τα ποντάρει σε κάτι που έχει μια Α προσδοκώμενη αξία, στην ουσία δεν μεγιστοποιεί την επένδυση του εφόσον υπάρχει κάποιο άλλο στοίχημα που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία από αυτό που έπαιξε. Γι' αυτό δεν είναι κρίσιμο μόνο το να βρείτε ένα στοίχημα που παρέχει κάποια αξία, αλλά να βεβαιωθείτε ότι αυτό έχει και την καλύτερη αξία σε σχέση με τα άλλα παρόμοια που παρέχονται την ίδια χρονική στιγμή για ποντάρισμα.3
Μέσος Όρος: 3 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας