Παιδικός σταθμός: Δημόσιος ή ιδιωτικός;Που θα παίζει και θα μαθαίνει το μικρό σας; Που θα πάρει τα πρώτα μαθήματα κοινωνικής συμπεριφοράς; Που θα γίνει η πρώτη του επαφή με τις ξένες γλώσσες και που θα κάτσει για πρώτη φορά σε ένα αληθινό σχολικό θρανίο; Ο οδηγός που ακολουθεί θα σας βοηθήσει στην αναζήτηση βρεφονηπιακού σταθμού, νηπιαγωγείου ή δημοτικού, δημόσιου ή ιδιωτικού, για το μικρό σας και στην τελική επιλογή σας.

Για μια θέση στο..... δημόσιο.

  • Σε ποιο σταθμό να απευθυνθείτε: Απευθυνθείτε στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής σας ώστε να μάθετε σε ποιο σταθμό-με κανονικό ωράριο ή ολοήμερο-υπάγεται η διεύθυνση της κατοικίας σας. Όταν πρόκειται για δημοτικό σταθμό, δεν έχετε τη δυνατότητα επιλογής γιατί κάθε σταθμός δέχεται με προτεραιότητα τα παιδιά των δημοτών.
  • Δικαιολογητικά για την εγγραφή: Για την εγγραφή του μικρού σας θα χρειαστείτε την ιατρική βεβαίωση για την κατάσταση της υγείας του παιδιού, πιστοποιητικό γέννησης του, πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, βεβαίωση εργασίας για τους δύο γονείς ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δήλωση του Ν. 1599/86 του γονέα ή κηδεμόνα περί αποδοχής του κανονισμού λειτουργίας του παιδικού σταθμού. Επίσης θα πρέπει να συμπληρώσετε μια αίτηση που θα σας χορηγήσει ο σταθμός.
  • Πότε γίνονται οι εγγραφές: Στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς οι εγγραφές γίνονται περίπου από τις 25 Μαϊου έως τις 20 Ιουνίου για τη νέα σχολική χρονιά. Για να μη χάσετε την προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών, απευθυνθείτε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σας.
  • Είναι δημοτικοί, αλλά όχι δωρεάν: Εκτός αν πρόκειται για πολύτεκνες οικογένειες, αυτές με πολύ χαμηλό εισόδημα ή άτομα με ειδικές ανάγκες ή και άλλες κατηγορίες πολιτών (απευθυνθείτε στο Δήμο για περισσότερες πληροφορίες). Πρέπει να γνωρίζετε ότι δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός δεν σημαίνει δωρεάν παιδικός σταθμός και ότι ακόμα και αν είστε δημότες δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε στο παιδί σας μια θέση στο βρεφονηπιακό σταθμό στον οποίο υπάγεται η περιοχή κατοικίας σας. Αναλόγως με τις διαθέσιμες θέσεις-κατά κανόνα δίνεται προτεραιότητα σε άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα-θα κριθεί αν το παιδάκι σας θα μπορέσει να εγγραφεί στο σταθμό. Από το εισόδημα σας θα κριθεί και το ποσό που θα πληρώνετε μηνιαίως, που κυμαίνεται από 50 έως 140 ευρώ (για δύο παιδιά από 70 έως 200 ευρώ). Σε ορισμένους Δήμους της χώρας οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί διαθέτουν σχολικά λεωφορεία και το κόστος τους επίσης αλλάζει ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα των γονέων (περίπου 20-30 ευρώ το μήνα).

Ειδικά προγράμματα για δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Τα τελευταία χρόνια στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας τρέχει το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βρεφονηπιακών σταθμών σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, που ονομάζεται "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής".

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://mammael.blogspot.com/2010/04/blog-post_3427.html0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας