Παγωτό φράουλα



Θα χρειαστείτε

Υλικά
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 5 αυγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια φράουλες
- 2 βανίλιες

- Βάζετε το γάλα να κάψει λίγο, όχι να βράσει
- Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης
και των αυγών χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε
- Χαμηλώνετε τη φωτιά
- Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
- Αποσύρετε από τη φωτιά
- Ρίχνετε μέσα τις βανίλιες
- Αφήνετε να κρυώσει
- Εν τω μεταξύ καθαρίζετε και πλένετε καλά τις φράουλες
- Σε ένα μπολ τις ζυμώνετε με το χέρι να λιώσουν,
προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε
- Τις προσθέτετε στην κρύα κρέμα
- Το μείγμα τώρα ή το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μια ώρα το ξύνετε
με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή ή το φτιάχνετε στην παγωτομηχανή



5
Μέσος Όρος: 5 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας