Οδηγός επιλογής Domain Name για την ιστοσελίδα σας!Επιλέγοντας το σωστό Domain Name

Αποφάσισες να φτιάξεις την δικιά σου ιστοσελίδα και το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις είναι "Πώς θα το ονομάσω;". Το όνομα της ιστοσελίδας αποκαλείται domain name , για παράδειγμα το domain name αυτής της σελίδας είναι postokano.

domain choose 

Αποφασίζοντας τι domain name θα επιλέξεις:

Ένα καλό domain name, είναι πιασάρικο και εύκολο να το θυμηθείς και συνήθως είναι σχετικό με το θέμα της ιστοσελίδας σας, πάνω σε αυτή την λογική πρέπει να επιλέξουμε ένα μικρό όνομα αντί για ένα μεγάλο που είναι δύσκολο να το θυμηθείς. Για παράδειγμα άμα θέλουμε να φτιάξουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλάει παιχνίδια για παιδιά μια καλή επιλογή θα ήταν το paidikapaixnidia ή padika-paixnidia αντί για το paidika-paixnidia-se-fthines-times. Βεβαιωθείτε ότι το domain name που επιλέξατε είναι εύκολο να συλλαβιστεί, έτσι ώστε αν χρειαστεί να το πεις σε κάποιον να μπορεί εύκολα να το απομνημονεύσει και κατά συνέπεια να το βρει.

 

Περιορισμοί:

  • Ένα domain name μπορεί να αποτελείται από γράμματα,αριθμούς και παύλες. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν μπορεί να ξεκινάει με παύλα
  • Δεν μπορεί να περιλαμβάνει ειδικούς χαρακτήρες όπως  ! @ # $ % ^ & or *.
  • Το όνομα δεν πρέπει να παραβιάζει το κατοχυρωμένο trademark κάποιου άλλου

Το αν θα είναι κεφαλαία τα γράμματα δεν έχει καμία σημασία , είτε γράψεις HLIASFOTOPOULOS είτε hliasfotopoulos για τον περιηγητή σου στο διαδίκτυο (browser) είναι το ίδιο.

Domain name και λέξη κλειδί:

Για λόγους seo, είναι μια καλή πρακτική το domain name που θα επιλέξετε να περιλαμβάνει την λέξη κλειδί στην οποία στοχεύουμε. Χρησιμοποιώντας τοGoogle Keyword Tool μπορούμε να δούμε τι λέξεις κλειδιά αναζητάνε οι υποψήφιοι επισκέπτες της σελίδας μας και να τις βάλουμε στο domain name μας.

Κάνοντας έρευνα αγοράς:

Δυστυχώς τα καλύτερα domain names τα έχουν κατοχυρώσει ήδη, και γι'αυτό ίσως πρέπει να συμβιβαστούμε με την καλύτερη δεύτερη επιλογή. Αν δεν θες να αλλάξεις την επιλογή σου, μπορείς να συμβιβαστείς με άλλες καταλήξεις όπως  .eu .net .info .org κ.τ.λ . Βέβαια η καλύτερη κατάληξη για την εγχώρια αγορά είναι το .gr .

Domain Name ήδη κατοχυρωμένο:

Αν το όνομα που θες είναι ήδη κατοχυρωμένο , μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες παραλλαγές του. Αν όπως στο προηγούμενο παράδειγμα θέλαμε το paidika-paixnidia και είναι κατοχυρωμένο μπορούμε να δοκιμάσουμε το paidikapaixnidia ή paixnidia-paidika. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχουν εταιρείες που αγοράζουν domain name που πιστεύουν ότι θα έχουν ζήτηση και τα μεταπωλούν σε υψηλές τιμές.

Κατοχυρώνοντας το όνομα:

Έχοντας πλέον αποφασίσει ποιο όνομα θέλετε και έχετε επιβεβαιώσει ότι είναι διαθέσιμο, οι τιμές για .gr καταλήξεις είναι περίπου 20 euro τα 2 χρόνια , τα οποία πρέπει να εγκριθούν από την ΕΕΤΤ (εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων). Η διαδικασία έγκρισης κρατάει περίπου 1 μήνα , αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιείται μερικές ώρες μετά την κατοχύρωσή του.

Κατασκευή Ιστοσελίδων - Ηλίας Φωτόπουλος

 Τι να προσέξετε !!

http://www.hliasfotopoulos.gr/domain-name-epilogi5
Μέσος Όρος: 5 (5 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας