Μάθετε τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας στη ζωή μας!!!Παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση παχυσαρκίας: 

Ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει στην παχυσαρκία είναι οι διάφορες αλλοιώσεις στα γονίδια τα οποία είναι υπεύθυνα για τον μεταβολισμό του οργανισμού και την όρεξη για φαγητό. Επίσης, η κακή διατροφή, είτε αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα της τροφής, είτε με την ποσότητα της τροφής των γευμάτων, οδηγεί ολοένα και περισσότερο κόσμο, ακόμα και παιδιά, στο χρόνιο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Τείνουμε να τρώμε περισσότερη τροφή απ' αυτή που έχει πραγματικά ανάγκη ο οργανισμός μας και όχι μόνο αυτό, αλλά προτιμάμε τις τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά. Το γεγονός ότι μπορεί να μην κινούμαστε ή να μην αθλούμαστε αρκετά, συντελεί και αυτό στην αύξηση του βάρους μας. 


Άλλες αιτίες της παχυσαρκίας:

  • Ψυχολογικοί παράγοντες. Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να τρώνε όχι από πείνα, αλλά από νευρικότητα, στρες, στενοχώρια, μελαγχολία, γενικά κακή ψυχολογία και διάφορα άλλα ψυχολογικά αίτια. 
  • Ορισμένες ασθένειες, όπως ο υποθυρεοειδισμός, η κατάθλιψη κ.α. μπορεί να οδηγήσει στην υπερβολική κατανάλωση τροφής και τελικά την αύξηση του βάρους.
  • Κάποια φάρμακα όπως π.χ. αντικαταθλιπτικά, νευροληπτικά, στεροειδή κ.τ.λ. μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους και τελικά στην παχυσαρκία.
Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο: www.infochildren.com


0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας