ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΛΑ



Θα χρειαστείτε

  • 6 αυγά, τα 3 χωρισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. παρά 2 κοφτές κουταλιές ζάχαρι
  • 1 γεμάτο κουταλάκι βανίλια
  • 1 φλ + 2 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
  • 1 βαζάκι Nutella(220γρ)
  • 1 κουταλιά κακάο σε σκόνη μαζί με 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 2200C. Χτυπάτε με το μίξερ τα 3 ασπράδια και με 1 πρέζα αλάτι,μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Χτυπάτε χωρια σε ένα άλλο μπόλ τα 3 αυγά με τους κρόκους μέχρι να ανοίξουν, ρίχνετε μέσα τη ζάχαρι και την βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ξασπρίσουν και να φουσκώσουν. Ενσωματώνετε μέσα τη μαρέγκα, ανακατεύοντας  απαλά για να μην ξεφουσκώσει και τέλος ρίχνετε μέσα το αλεύρι περνώντας το απο σουρωτήρι και ανακατεύοντας απαλά. Ντύνεται μία μικρή λαμαρίνα για κορμό ή το ταψί του φούρνου (λεπτή στρώση πάχους 1 εκ.περίπου) με αντικολλητική λαδόκολλα και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει και να είναι ελαστικό στην αφή. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει για 10-15 λεπτά το αναποδογυρίζετε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα και αφαιρείται προσεκτικά την λαδόκολλα . Απλώνετε τη Nutella με σπάτουλλα πάνω στην επιφάνεια του κέικ και με τη βοήθεια της πετσέτας το τυλίγετε σφικτά σε ρολό, το κρατάτε τυλιγμένο σφικτά σε αλουμινόχαρτο για μερικές ώρες και πρίν το σερβίρετε , το ξετυλίγετε , το βάζετε σε πιατέλα, αναμιγνύετε  το κακάο με τη ζάχαρη άχνη και το πασπαλίζετε περνώντας το μίγμα απο σουρωτήρι 



4.5
Μέσος Όρος: 4.5 (2 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα


Tags: noutella



    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας