Κέικ με μπανάνες και σοκολάτα



Θα χρειαστείτε

Για το κεικ
- ¼ φλιτζ. ηλιέλαιο
- 2/3 φλιτζ. βούτυρο
- 1 ¾ φλιτζ. αλεύρι
- 2 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουτ. του γλυκού σόδα σκόνη
- ¼ φλιτζ. κακάο καλής ποιότητας
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 2/3 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ½ φλιτζ. μπανάνες (4 περίπου μπανάνες ) λιωμένες.
- 1 κουτ. σούπας βανίλια υγρή (βανίλια εσανς)
- 3 αυγά μεγάλα
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσσο
- ½ φλιτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος
- 150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 κουταλάκια σούπας γλυκόζη.

- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 160ο.
- Λαδώνω με ηλιέλαιο μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα στρωμένη με λαδόχαρτο.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά, λιώνω το βούτυρο με το υπόλοιπο ηλιέλαιο.
- Το βγάζω από την φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το κακάο και τη ζάχαρη και
ανακατεύω καλά με το μίξερ του χεριού.
- Προσθέτω το γιαούρτι και την μπανάνα και τα δουλεύω με το μίξερ να ενσωματωθούν καλά.
- Σε μια γαβάθα ανακατεύω με σύρμα την βανίλια και τα αυγά με το αλάτι,
και τα προσθέτω στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω.
- Μεταφέρω το μείγμα στην φόρμα .
- Ψήνω περίπου 45΄ μέχρι το μαχαίρι να βυθιστεί στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό.
- Αφήνω να κρυώσει το κέικ για 15΄.
- Ξεφορμάρω και αφήνω να κρυώσει καλά πριν το περάσω με το γλάσσο.
Γλασάρισμα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύω την κουβερτούρα , την κρέμα γάλακτος και την γλυκόζη. Το βάζω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς για να μην σχηματιστούν φυσαλίδες, καθώς θα λειώνει η σοκολάτα, μέχρι το μείγμα να γίνει απόλυτα λείο. Τοποθετώ το κέικ σε πιατέλα και με μια σπάτουλα το αλείφω με το γλάσο.

Βρείτε το Κέϊκ με μπανάνες και σοκολάτα και άλλες συνταγές στην κουζίνα μας. Όλες οι συνταγές μαγειρικής και συνταγές ζαχαροπλαστικής σε ένα site.



5
Μέσος Όρος: 5 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας