Κακόβουλες Κλήσεις με Απόκρυψη - Εμφάνιση Απόκρυψης Αριθμού - Εντοπισμός Απόκρυψης Κακόβουλων Κλήσεων -Στον καθένα μας έχει συμβεί να δεχτούμε κλήσεις με απόκρυψη, είτε στο σταθερό είτε στο κινητό μας τηλέφωνο. Είναι ενοχλητικό όταν οι κλήσεις με απόκρυψη επαναλαμβάνονται γιατί δημιουργούν ανησυχία, φόβο και προβληματισμό για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την ανώνυμη κλήση.
Ο Ο.Τ.Ε. με την λειτουργία της Υπηρεσίας Απόρριψης Ανώνυμων Κλήσεων, μας παρέχει τη δυνατότητα να απορρίπτουμε όλες τις εισερχόμενες κλήσεις που γίνονται με απόκρυψη αριθμού.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κάνουμε αίτηση, να καθορίσουμε και να ενεργοποιήσουμε τις τηλεφωνικές γραμμές στις οποίες θα λειτουργεί η υπηρεσία Απόρριψη Ανωνύμων Κλήσεων του Ο.Τ.Ε.
Η υπηρεσία αυτή μας παρέχει τη δυνατότητα να απορρίπτουμε όλες τις εισερχόμενες κλήσεις και πριν την απόρριψη της κλήσης, ο καλών θα ακούει το παρακάτω ηχογραφημένο μήνυμα, πρώτα στα ελληνικά και εν συνεχεία στα αγγλικά: « Ο συνδρομητής που καλέσατε δεν δέχεται κλήσεις που γίνονται με απόκρυψη αριθμού. Θα πρέπει να καλέσετε πάλι χωρίς απόκρυψη του αριθμού σας».
Αντίστοιχες υπηρεσίες παρέχονται και στη κινητή τηλεφωνία όπου ο συνδρομητής, μπορεί να απαλλαχτεί από κακόβουλες ή ενοχλητικές κλήσεις .
Δεν πρέπει να ξεχνά πως ο άγνωστος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κάρτα SIM και να τηλεφωνεί χρεώνοντας τον δικό μας λογαριασμό.
Μερικές σημαντικές οδηγίες που μπορούμε να ακολουθήσουμε στις περιπτώσεις των κακόβουλων και ενοχλητικών κλήσεων, είναι να μην απαντάμε σε κάποιον άγνωστο που μας ενοχλεί ή μας απειλεί τηλεφωνικά, γιατί αυτό που επιζητεί για να συνεχίσει είναι η έντονη αντίδρασή μας.. Μπορούμε να αφήσουμε το ακουστικό ανοιχτό γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ενοχλητικός φαρσέρ θα αποθαρρυνθεί και θα κλείσει το τηλέφωνο. Μια άλλη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτόματο τηλεφωνητή που θα καταγράψει το μήνυμα. Επίσης, στον αυτόματο τηλεφωνητή μπορούμε να εγγράψουμε δικό μας μήνυμα ότι όλες οι κλήσεις καταγράφονται σε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας ή σε ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης (security). Κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μη μας ενοχλούν να χαμηλώνουμε τον ήχο του κουδουνίσματος ή να βγάζουμε το τηλέφωνο από την πρίζα. Δεν πρέπει ποτέ να απαντάμε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κ.λπ.) που μας κάνουν άγνωστοι, ακόμη κι αν συστήνονται ως εμπορικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε κ.λ.π.

Τέλος, όταν βρίσκονται στο σπίτι μικρά παιδιά ή υπερήλικες, καλό είναι να ενεργοποιήσουμε την εκτροπή κλήσεων, ώστε να μη δοθούν από τα άτομα αυτά πληροφορίες για εμας και τους δικούς μας.
Αν παρ όλα αυτά οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, θα πρέπει να ενημερώσουμε την τηλεφωνική εταιρεία με την οποία είμαστε συμβεβλημένοι και την αστυνομία, προκειμένου να μας πληροφορήσουν ποια μέτρα επιπλέον μπορούμε να λάβουμε.0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας