Ιδιωτικος ντετεκτιβ - Γραφειο ιδιωτικων ερευνωνΙδιωτικός ντετεκτιβ - γραφειο ιδιωτικων ερευνων


Ένας ιδιωτικός ντετεκτιβ ή ερευνητής υποθέσεων αναζητά στοιχεία και πληροφορίες συσχετιζόμενες με την υπόθεση που έχει αναλάβει (οικονομικά και προσωπικά για παράδειγμα θέματα). Παρέχει πάρα πολλές υπηρεσίες, όπως είναι ο εντοπισμός αγνοούμενων προσώπων, ο έλεγχος των ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση, η επισκόπηση των εγκλημάτων της πληροφορικής (ηλεκτρονικά εγκλήματα) καθώς επίσης και η παροχή προστασίας σε διάσημα άτομα.

Τον ιδιωτικό ντετεκτιβ μπορούμε να τον συναντήσουμε τόσο στο γραφείο του, όσο και στο «δρόμο». Συγκεκριμένα, όταν βρίσκεται στο γραφείο του επιχειρεί να συλλέξει πληροφορίες για την υπόθεση που έχει αναλάβει μέσω του ηλεκτρονικού του υπολογιστή ή μέσω κάποιων κλήσεων που θα θελήσει να διεκπεραιώσει. Ενώ στην περίπτωση που βρίσκεται εκτός γραφείου ο ιδιωτικός ντετέκτιβ προσπαθεί να διεξάγει όσο το δυνατόν περισσότερες συνεντεύξεις.

Για να έχει κάποιος τη δυνατότητα να διεκπεραιώνει επιτυχώς καθήκοντα ντετέκτιβ οφείλει προηγουμένως να έχει δεχτεί πολύ καλή και εξειδικευμένη εκπαίδευση από αντίστοιχες σχολές ή κολλέγια. Ενώ σε πολλές περιπτώσεις, ο ιδιωτικός ντετεκτιβ έχει προηγούμενη εργασιακή εμπειρία (μπορεί να είναι δηλαδή αστυνομικός κτλ.) Πάντως, σε οποιαδήποτε περίπτωση και αν ακήκει ο ιδιωτικό ντετέκτιβ για να ασκήσει καθήκοντα ντετέκτιβ νόμιμα οφείλει να έχει την ειδική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Τα ερχόμενα χρόνια αναμένεται μάλιστα, η αύξηση της απασχόλησης των γραφειων ιδιωτικων ερευνων . Γεγονός που συμβαίνει λόγω του αισθήματος ανασφάλειας και ανησυχίας που επικρατεί. Ολοένα δηλαδή και μεγαλύτερη ανάγκη δημιουργείται για την προστασία των προσωπικών μας πληροφοριών και γενικότερα όλων των ειδών πληροφοριών σχετικά με την περιουσία μας, το επάγγελμα μας την οικογένεια μας κτλ.

Πόσο όμως κοστίζει να προσλάβουμε ένα ιδιωτικό ντετεκτιβ;

Οι παρακολουθήσεις χρεώνωνται ανάλογα με το είδος του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται καθώς και το χρόνο που χρειάζεται ο ντετέκτιβ για να διεκπεραιώσει τις απατούμενες έρευνες. Επίσης, η τιμολόγηση εξαρτάται και από τον τόπο που θα λάβουν χώρα οι έρευνες, δηλαδή σε απομακρυσμένες περιοχές οι τιμές είναι υψηλότερες καθώς και από τον αριθμό των ατόμων που θα λάβουν μέρος.

Ο αριθμός των ερευνητών ντετεκτιβ που χρειάζονται κάθε φορά σε περιπτώσεις παρακολούθησης εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες. Συγκεκριμένα σε περιπτώσεις που η έρευνα διεξάγεται σε σπίτι ή σε εργασιακό περιβάλλον αρκεί ένας ερευνητήτης ντετέκτιβ, ενώ για χώρους όπως έιναι αεροδρόμια ή και ξενοδοχεία είναι απαρείτητη η ύπαρξη δύο ή και περισσοτέρων ατόμων.

Πώς επιλέγω έναν ιδιωτικό ντετεκτιβ σωστά;

Η καλύτερη μέθοδος για να επιλέξει κάποιος ένα γραφειο ιδιωτικων ερευνων είναι να ρωτήσει τους φίλους ή συναδέλφους του, ίσως κάποιος να γνωρίζει κάποιον καλό και να είναι σε θέση να τον συστήσει.

Μία άλλη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσει κανείς τις γνωστές σε όλους μας μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου και να διαβάσει τα αντίστοιχα σχόλια, ώστε να μπορεί να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον ντετέκτιβ που πρόκειται να συνεργαστεί.

Ένα άλλο στοιχείο που οφείλει να προσέξει κανείς για να μη πέσει θύμα απάτης είναι να δει αν είναι μέλος κάποιας επαγγελματικής οργάνωσης. Ίσως να θεωρηθεί και αναγκαίο σε ορισμένες περιπτώσεις για να πειστεί κάποιος η επίδειξη της κάρτας άδειας τους, την οποία οφείλουν να έχουν συνεχώς μαζί τους.

gk-protection.gr

 5
Μέσος Όρος: 5 (2 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας