Η διαχείριση των χρημάτων στο poker
Μια από τις σημαντικές παραμέτρους στο poker είναι η διαχείριση των χρημάτων. Όσο ικανός και αν είναι κάποιος στο poker, αν δεν έχει παράλληλα ικανότητες στη διαχείριση των χρημάτων, οι πιθανότητες να αποτύχει στο παιχνίδι είναι σημαντικές.  

 

Μια βασική τεχνική που ακολουθούν όλοι οι σοβαροί παίκτες του poker είναι η σωστή διαχείριση του διαθέσιμου ποσού που έχουν για το poker, η λεγόμενη μπάνκα. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το πόσο θα πρέπει να είναι το μέγεθος της μπάνκας, αλλά αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα από μόνο του, αφού υπεισέρχονται πάρα πολλοί παράμετροι που εν τέλει είναι και υποκειμενικοί, ανάλογα με τον παίκτη. Σε κάθε περίπτωση, η μπάνκα συνήθως είναι πολλαπλάσια από το επίπεδο των πονταρισμάτων που κάνει ένας παίκτης στο τραπέζι του poker. Για παράδειγμα, αν ο παίκτης κάνει maximum πονταρίσματα των 10 ευρώ, η μπάνκα μπορεί να είναι 200 φορές επάνω σε σχέση με το ποντάρισμα, δηλαδή 2000 ευρώ. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά, αλλά η λογική κινείται σε αυτό το πλαίσιο της άμεσης συσχέτισης μεταξύ πονταρίσματος και μεγέθους μπάνκας. 

 

Για τους επαγγελματίες του είδους, το χρηματικό κεφάλαιο που υπάρχει στη μπάνκα είναι το κύριο “εργαλείο” της “δουλειάς” τους. Οι μικροί ή μικρομεσαίοι περιστασιακοί παίκτες του poker, σπάνια διαθέτουν ή χρειάζονται μπάνκα. Απλά παίζουν με ένα πόσο που θέλουν μια δεδομένη στιγμή, αφού ούτως ή άλλως δεν παίζουν τακτικά ή με σύστημα. Υπάρχουν όμως και μικροί παίκτες οι οποίοι έχουν στόχο να βγάλουν χρήματα, παίζοντας poker τακτικά και με σύστημα. Αυτοί πράγματι πολλές φορές αρχίζουν με μια μικρή μπάνκα παίζοντας παιχνίδια με μικρά πονταρίσματα. Ο στόχος τους είναι σταδιακά να αυξήσουν τη μπάνκα τους και να μπορούν να συμμετέχουν σε ολοένα και μεγαλύτερα επίπεδα. Ο τελευταίος στόχος βέβαια δεν είναι απαραίτητο ότι θα διευρύνει την κερδοφορία του παίκτη. Αντιθέτως, μπορεί ακόμα και να την αντιστρέψει, εφόσον ο παίκτης δεν έχει την ικανότητα να παίζει εξίσου καλά σε αυξημένα επίπεδα ανταγωνισμού. 

 

Οι παίκτες που έχουν μεγάλη μπάνκα, και είτε δεν παίζουν συχνά, ή με τις εξαιρετικές ικανότητές τους στο poker την αυξάνουν συνεχώς, ουσιαστικά θα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής σε αδράνεια κατά το μεγαλύτερο διάστημα. Σ' αυτή τη περίπτωση αρκετοί παίκτες προτιμούν επενδύσεις χαμηλού ρίσκου (πχ τραπεζικές καταθέσεις, ομόλογα κτλ) προκειμένου η μπάνκα να αποδίδει επιπλέον κεφάλαιο ακόμα και όταν δεν τζιράρεται στο τραπέζι του poker.  

 

Στη διαχείριση της μπάνκας μπορεί να υπάρχουν και ορισμένοι κανόνες που ο ίδιος ο παίχτης θέτει. Για παράδειγμα μπορεί να έχει θέσει ένα ανώτατο ημερήσιο όριο απωλειών μετά από το οποίο ο παίκτης θα σταματήσει να παίζει. Τέτοια μέτρα είναι χρήσιμα ώστε τα αρνητικά σερί να μπορούν να περιοριστούν, όταν φαίνονται ανεξέλεγκτα ή όταν ο παίκτης έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του. Εκείνες τις στιγμές είναι καλύτερο να παίξει κάποια poker free παιχνίδια με ψεύτικα χρήματα.

 

Όσο πιο πολύ επηρεάζεται ένας παίκτης από τα συναισθήματα της ήττας, τόσο πιο πιθανό είναι να μπεί σε ένα καθοδικό σπιράλ ηττοπάθειας το οποίο να επιφέρει σημαντική μείωση της μπάνκας. Γι' αυτό οι πιο θερμόαιμοι λαοί, όπως εξάλλου είναι και οι Έλληνες, χρειάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό αυτά τα αυτοπεριοριστικά μέτρα προκειμένου να προστατέψουν τη μπάνκα τους όταν πέφτουν σε κακές συγκυρίες.

 

 0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα


adeekff

Hello! defbaeg interesting defbaeg site!    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας