Δημιουργία Web RadioΘα χρειαστείτε

 . ένα πρόγραμμα το οποίο θα παίζει τον ρόλο του player για τα κομμάτια που θέλουμε να ακούνε οι ακροατές. (sam broadcaster)

. ανάλογα με την μορφή του ήχου (mp3,aac+,wma,mp3pro) επιλέγουμε τον ραδιοφωνικό server που θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή-ραδιόφωνο. Ο radio server καλείτε να διανέμει το σήμα που εκπέμπουμε στο internet.

. χρειαζόμαστε επίσης έναν encorder, στον οποίο καθορίζουμε τι μορφή θα έχει το σήμα που εκπέμπουμε (mp3,mp3pro,aac+,wma)   πρόγραμμα encoder: shoutcast plugin for winamp ή ενσωματωμένο στον sam broadcaster

. πρόγραμμα το οποίο αν δεν έχουμε στατική ip να του καταχωρούμε ένα ''domain'' και να κρατάει αυτό πάντα ασχέτος αν αλλάζει η ip μας. (no ip)

τέλος χρειαζόμαστε ένα υπολογιστή που θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 833Mhz επεξεργαστή, 512Mb μνήμη, λειτουργικό σύστημα xp,vista,7 και τέλος μία μόνιμη σύνδεση στο internet (adsl) τουλάχιστον 2Mbit.

 

Καλησπέρα φίλοι μου

Αποφάσισα να γράψω ένα περιεκτικό άρθρο σχετικά με το τι χρεαιζόμαστε για την δημιουργία ενός web radio το οποίο θα εκπέμπει από το ''στούντιο'' του σπιτιού μας.

Μπορείτε βέβαια να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα μου για περισσότερες πληροφορίες

dmwebstudio.net

Τον ραδιοφωνικό σταθμό μπορείτε να τον λειτουργείτε από hobbie, είτε να τον εκμεταλλευτείτε επαγγελματικά.

Τι να προσέξετε !!

Η διαδικασία της δημιουργίας του σταθμού απαιτεί καλές γνώσεις στην γλώσσα php, στην εγκατάσταση server, και στην εγκατάσταση προγράμματος το οποίο θα αναπαράγει αλλά και θα κάνει automation τα τραγούδια και καλό θα ήταν αν θέλετε να πειραματιστείτε να δουλέψετε πάνω σε κάποιον υπολογιστή που δεν χρειάζεστε ιδιαίτερα.4.3
Μέσος Όρος: 4.3 (6 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα


Για

Για περισσότερες πληροφορίες στο πως θα στήσετε ένα Web Radio μπείτε στην www.dmwebstudio.net και στείλτε email    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας