Δημιουργία Λογότυπου με αντανάκλαση στο PhotoshopΤα τελευταία χρόνια τα logo με αντανάκλαση είναι κάτι πολυ συνηθισμένο στον χώρο του web Design. 

Η δημιουργία ενός τέτοιου logo όπως το παρακάτω είναι πολύ εύκολη αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. 

Δημιουργήστε ένα νέο αρχείο στο Photoshop απο το βασικό μενού. File > New.

Επιλέξτε πλάτος  600px, ύψος 400px, resolution 72, RGB Color και background contents White. (Εάν το logo σας θα τοποθετηθεί σε μια σελίδα με διαφορετικό background, δημιουργήστε ένα αρχειο οπως παραπάνω αλλά έπειτα δημιουργήστε ένα layer στο οποίο θα βάλετε το χρώμα που εσείς θέλετε ως background και δουλέψτε κατευθείαν πάνω σε αυτό ώστε να βεβαιωθείτε ότι το Logo σας θα φαίνεται όπως πρέπει.)

Μεγιστοποιήτε το παράθυρο του αρχείου για να δουλέυετε πιο άνετα. 

Επιλέξτε το εργαλείο Horizontal Type Tool. 

Κάντε κλικ στο ανοιχτό παράθυρο και πληκτρολογήστε τις λέξεις που θα αποτελέσουν το λογότυπο σας.

Μόλις τελειώσετε, χωρίς να αλλάξετε εργαλείο επιλέξτε (μαρκάρετε) τις λέξεις που γράψατε όπως κάνετε στο word. Κάτω απο το βασικό μενού του photoshop θα δείτε τις επιλογές του εργαλείου  Horizontal Type Tool. Απο εκεί μπορείτε να επιλέξετε την γραμματοσειρά, bold ή απλά fonts, το μέγεθος των γραμμάτων και το aliasing των γραμμάτων (crisp, strong, smooth).  Κάντε ότι αλλαγές θέλετε μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Εάν θέλετε στο τέλος να μετακινήσετε το λογότυπο μέσα στο παράθυρο του αρχείου επιλέξτε το Move Tool κάντε κλικ πάνω στα γράμματα και σύρτε τα εκεί που θέλετε. 

Παρατηρήστε στην παλέτα των layers (εάν δεν είναι εμφανισμένη η παλέτα πατήστε F7 ή Window > Layers) ότι το αρχείο σας έχει 2 layers. Ένα είναι το άσπρο background που δημιουργήθηκε αυτόματα όταν δημιουργήσατε το αρχεί και ένα layer απο επάνω που περιέχει τα γράμματα του λογοτύπου.

Κάντε δεξί κλικ με το Ποντίκι στο layer με το λογότυπο και επιλέξτε Duplicate Layer. Πατήστε οκ και θα δημιουργηθεί ένα νέο Layer αντίγραφο του αρχικού. 

Έχοντας επιλεγμένο το αντίγραφο Layer πηγαίνετε στο βασικό μενού του Photoshop και επιλέξτε  Edit > Transform > FlipVertical. Με την εντολή αυτή το L;ayer αυτό θα περιστραφεί ανάποδα. Επιλέξτε τώρα πάλι το Move Tool και με το κάτω βέλος του πληκτρολογίου μετακινήστε το προς τα κάτω στο σημείο που θα γίνει η αντανάκλαση. 

Τώρα πάλι στην παλέτα των Layers κάντε δεξί κλικ στο ίδιο Layer και επιλέξτε Blending Options. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί τσεκάρετε και επιλέξτε  (προσοχή κάντε και τα δύο) την επιλογή Gradient Overlay ώστε να δείτε τις ρυθμίσεις που φαίνονται στην παρακατω εικόνα. Όταν απλά κάνετε check σε επιλογή των styles στην αριστερή στήλη, εφαρμόζεται στο Layer σας το συγκεκριμένο option αλλά στο κέντρο του παραθύρου φαίνονται οι γενικές επιλογές των blending options και όχι του συγκεκριμένου Style που θέλετε να ρυθμίσετε. Κάντε λοιπόν check το Gradient Overlay και έπειτα κάντε κλικ πάνω στο όνομα του στην αριστερή στήλη ώστε στο κέντρο να εμφανιστούν οι ρυθμίσεις όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. 

Επιλέξτε τώρα απο το μέσο του παραθύρου στις επιλογές του Gradient Overlay, στο μενού Gradient την τρίτη επιλογή η οποια ξεκινάει απο γκρι χρώμα και τελειώνει σε άσπρο. 

Απο την επιλογή Blend Mode επιλέξτε Linear Dodge και ρυθμίστε τώρα κατάλληλα τις επιλογές Opacity και Scale μέχρις ότου δείτε ότι το layer της λέξη αρχίζει να εμφανίζεται σαν σκιά. 

Εάν το background της εικόνας σας δεν είναι άσπρο όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, τότε το gradient που θα επιλέξετε πρέπει να γίνει απο γκρι χρώμα προς το χρώμα που θα έχετε ως background ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθησητης σκιάς. Για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξετε το λευκό χρώμα που έχει το gradient και να το αντικαταστήσετε με το κατάλληλο χρώμα. 

Για να γίνει αυτό κάντε ένα κλικ πάνω στο gradient και μετά στο λευκό χρώμα όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες και μόλις ο δείκτης του ποντικιού γίνει το γνωστό σταγονόμετρο του photoshop "τραβήξτε" απο την εικόνα σας το χρώμα που θέλετε. 

Μόλις ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις  ΟΚ. Στην παλέτα των Layer τώρα, ενώ έχετε ακόμα επιλεγμένο το Layer με τα γράμματα που φαίνονται σαν σκια αλλάξτε το Opacity του Layer και κάντε το πιο διαφανές  ώστε να ολοκληρωθεί το εφφέ της σκιάς. 

 

Είστε έτοιμοι. Εάν το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί μπορείτε πάλι με το δεξί κλικ και blending options στο Layer της σκιάς να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις και να συνεχίσετε την επεξεργασία μέχρι το επιθυμητο αποτέλεσμα. 4.75
Μέσος Όρος: 4.8 (4 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας