Αφαίρεση αντικειμένων με το PhotoshopΠολλές φορές σε κάποια φωτογραφία που θέλετε να επεξεργαστείτε υπάρχει κάποια λεπτομέρεια ή ένα αντικείμενο που θέλετε να αφαιρέσετε.

Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να αντικαταστήσετε το κομμάτι που αφαιρείτε  με κάτι άλλο που υπάρχει στην φωτογραφία. Το πως θα γίνει αυτό και με τι εξαρτάται πάντα απο την φωτογραφία, την φαντασία σας και τις ικανότητες σας. 

Στο άρθρο αυτό θα δείξουμε ένα απλό παράδειγμα αφαίρεσης αντικειμένου που σκοπό έχει να σας δείξει την δυνατότητα των εργαλείων. Απο εκεί και πέρα η εξάσκηση και η εμπειρία θα σας βοηθήσει να το εφαρμόσετε σε πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Θα δουλέψουμε με την διπλανή φωτογραφία και θα προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε το λουρί του σκύλου. 

Για να δουλέψετε καλύτερα, κατεβάστε την διπλανή φωτογραφία με υψηλότερη ανάλυση απο το link:
http://img25.imageshack.us/img25/9862/58642085.jpg

Η περίπτωση αυτή είναι εύκολη καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε το λουρί με το pattern της πρασινάδας απο δίπλα.

Ανοίγετε την φωτογραφία με το photoshop. Επιλέγετε απο τα εργαλεία το clone stamp tool.

Με το εργαλείο αυτό μπορούμε να αντιγράψουμε ένα σημείο της εικόνας και να το προσθέσουμε πολλές φορές σε άλλα σημεία.

Πριν ξεκινήσετε πρέπει να ρυθμίσετε τις επιλογές του clone stamp tool. Πηγαίνετε στο   επάνω μέρος του Phοtoshop κάτω απο το κεντρικό μενού για να δείτε τις επιλογές του εργαλείου (αφού το έχετε επιλέξει πρώτα). Είναι το οριζόντιο μενού με τις επιλογές brush, Mode, Opacit, Flow, alligned και Sample All layers/ 

Αρχικά μας ενδιαφέρουν οι επιλογές brush. Πατήστε το βελάκι δίπλα στο brush και απο το παράθυρο που θα ανοίξει  ρυθμίστε το μέγεθος της βούρτσας να είναι λιγο μεγαλύτερο απο το πάχος του λουριού. Έπειτα επιλέξτε το Hardness (σκληρότητα) της, να είναι στο 0%. 

Ο λόγος που κάνουμε τις επιλογές αυτές είναι ο εξής. Εάν πάρετε πολύ μεγάλο μέγεθος βούρτσας θα επιλέγετε μεγάλες περιοχές και θα είναι δύχρηστο, ενώ λόγω της διαφοράς φωτεινότητας σε επιφάνειες που είναι μεγάλες, η αντιγραφή που κάνετε θα φαίνεται. Επίσης η σκληρότητα της βούρτσας είναι μηδέν γιατί κάθε φορά που θα κάνετε επικόλληση της περιοχής που επιλέγετε, η μίξη θα είναι πιο ομαλή και δεν θα φαίνεται το περιγραμμα της περιοχής που κάνετε επικόλληση. Για να καταλάβετε τι εννοώ μόλις τελείωσετε την άσκηση αυτή, δοκιμάστε να την κάνετε απο την αρχή με τις επιλογές αυτές ανάποδα. Στις υπόλοιπες επιλογές του εργαλείου πρέπει να έχετε: Mode: Normal, Opacity: 100%, Flow 100%. 

Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Κάντε zoom και ξεκινήστε απο το πάνω μέρος της εικόνας που το λουρί μπαίνει στην εικόνα μας. Με το clone stamp, πηγαίνετε στην πρασινάδα δίπλα ακριβώς στο λουρί. Κρατήστε το πλήκτρο Alt πατημένο και κάντε κλικ. Μολις πήρατε ένα κομμάτι πρασινάδας στην μνήμη. Πηγαίνετε δίπλα τώρα ακριβώς πάνω στο λουρί και κάντε απλό κλικ. Το λουρί θα αντικατασταθεί με την πρασινάδα. Ομοίως συνεχίστε παίρνοντας κομμάτια πρασίνου (με alt πατημένο) κοντα πάντα απο το σημείο που θέλετε να αντικαταστήσετε και με απλό κλικ τα εφαρμόζεται πάνω απο το λουρί. 

Μόλις πλησιάσετε πολύ κοντά στο τρίχωμα του σκύλου, μειώστε κιάλλο το μέγεθος της βουρτσας (Brush) του clone stamp, κάντε ακόμα περισσότερο zoom και συνεχίστε το ίδιο αλλά με περισσότερη λεπτομέρεια. 

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και με λίγη εξάσκηση θα είστε σε θέση να το κάνετε γρήγορα. 

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι φυσικά το παρακάτω:. 

 4.65
Μέσος Όρος: 4.7 (18 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας