10 μυστικά για τα laminate1. Οι μασίφ σανίδες από MDF ή HDF με επένδυση καπλαμά ή μελαμίνης πρέπει να βρίσκονται στο χώρο που θα τοποθετηθούν 24 ώρες νωρίτερα από την τοποθέτηση του δαπέδου. 
2. Το έδαφος πρέπει να είναι στεγνό, καθαρό, λείο και σταθερό. Για κάθε ενδεχόμενο τοποθετούμε υπόστρωμα από 2 εώς 6 mm. 
3. Αρχίζουμε την τοποθέτηση του δαπέδου λαμινειτ από το παράθυρο και προχωρούμε προς την πόρτα. 
4. Η κόλλα του πρώτου αρμού πρέπει οπωσδήποτε να στεγνώσει (χρειάζονται περίπου 30 λεπτά) πριν τοποθετήσουμε την δεύτερη στρώση. 
5. Κτυπάμε με τον ξύλινο τάκο πάντα το λούκι, ποτέ το δόντι γιατί μπορεί να προκαλέσουμε ζημιά στο δάπεδο. 
6. Η κόλλα που χρησιμοποιείται πρέπει να είναι ανθυγρή. 
7. Η παραπανίσια κόλλα πρέπει να αφαιρεθεί με μια πλαστική σπάτουλα μετά από 3 ώρες. 
8. Αν το μήκος του χώρου είναι μεγαλύτερο των 10 μέτρων πρέπει να τοποθετηθούν αρμοί διαστολής - συστολής. 
9. Η επιθυμητή υγρασία του χώρου για αυτού του είδους τα λαμινειτ δάπεδα είναι 50-60%. 
10.Ο καθαρισμός του δαπέδου λαμινειτ  γίνεται με ένα ελαφρά υγραμένο πανί και πολύ λίγο απορρυπαντικό ουδέτερου pH.

Τα δάπεδα λαμινειτ αποτελούν όλο και μεγαλύτερη τάση στη σύγχρονη εποχή. Το πάτωμα ή δάπεδο λαμινειτ είναι συνήθως φτιαγμένο από ένα συνδυασμό συνθετικών και φυσικών υλικών το οποίο δίνει την αίσθηση του ξύλου ή της πέτρας. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την σουηδική εταιρεία pergo το 1977 και σήμερα είναι πολύ διαδεδομένο ως υλικό στην ανακαίνιση – κατασκευή πατωμάτων.

Η διάδοση του οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ ανθεκτικό υλικό, είναι εύκολο στην εγκατάσταση, βρίσκεται σε χαμηλές laminate τιμές  και είναι περισσότερο ανθεκτικό στη φθορά, στο ξεθώριασμα και στους λεκέδες. Συνδυάζουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική με τη ζεστή σπιτική αίσθηση. Προσφέρουν άνεση και ασφάλεια, καθώς είναι ανθεκτικά, υγιεινά και εύκολα στη φροντίδα. Επίσης, είναι εντυπωσιακή η τεράστια ποικιλία των επιφανειών και της ελκυστικής όψης τους, που καλύπτουν κάθε οικονομική ανάγκη. Επιλέξτε ανάμεσα σε όψη γνήσιου ξύλου με διαφορετικές δομές επιφανειών μέχρι απόλυτα γνήσιες διακοσμήσεις με πλακάκια. 0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας